Lună: iunie 2009

Actualitate

Emblema Lupeniului, reabilitatã cu fonduri europene

Primăria municipiului Lupeni a întocmit un proiect pentru a reabilita clădirea Palatului Cultural Minerul din localitate, un simbol al oraşului aflat în paragină de aproape 20 de ani. Palatul Cultural a fost devastat la Revoluţia din 1989, dar şi în timpul mişcărilor sociale din urmă cu 10 ani, iar municipalitatea nu a avut fonduri niciodată pentru a-l reabilita.

Read More
Stiri

Ştiri

Un administrator de 40 de ani din Orăştie este cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, după ce au stabilit că în perioada septembrie 2006-februarie 2007, acesta a înregistrat în evidenţa contabilă documente fictive şi nu a respectat prevederile legale privind modul de constituire, înregistrare şi virare a impozitului pe dividende şi a deducerii de T.V.A. Administratorul a produs, astfel, un prejudiciu de 1.230.004 de lei. Orăştianul este cercetat pentru infracţiunea de evaziune fiscală. (A. Năstase)

Read More
Eveniment

Traficantii de hasis, patru ani dupã gratii

Trei traficanţi de droguri, dintre care doi hunedoreni, au fost condamnaţi de Tribunalul Hunedoara la câte patru ani de puşcărie. Liviu Nicuşor Avădanei şi Marian Alexandru Lupu, ambii din Valea Jiului şi un italian din Bologna, Antonio D’Angiolella, au fost arestaţi preventiv, la sfârşitul anului trecut, în urma unei acţiuni a poliţiştilor de la Crimă Organizată, desfăşurată la Arad.

Read More
Politica si administratie

Consilieri judeteni schimbati din functie

De la sfârşitul săptămânii trecute, posturile de consilieri judeţeni ale reprezentanţilor PDL şi PSD, Cristian Grigoraş, respectiv Sorin Vasilescu (foto), au devenit vacante. Consiliul Judeţean Hunedoara a votat încetarea de drept a celor două mandate, pe motiv de incompatibilitate între calitatea de consilier judeţean şi funcţiile de conducere deţinute de cei doi.

Read More
ActualitateFlash

Nu se mai întorc acasã

De câţiva ani, pentru milioane de români, „acasă“ înseamnă Spania, Italia, Portugalia, Franţa, Germania, Irlanda sau Marea Britanie. Chiar dacă aproape toţi au spus la plecarea din România că se vor întoarce acasă după ce vor face un ban pe afară, foarte puţini au revenit în locurile de baştină. Deşi pâinea printre străini este ceva mai „neagră“, se pare că tot mai bine este prin Europa de Vest.

Read More
Stiri

Ştiri

Un număr de 12 copii şi tineri instituţionalizaţi din Centrul de integrare Bretea Streiului, unitate aflată în subordinea DGASPC Hunedoara, petrec o săptămână în tabăra de la Costineşti, cu ajutorul Fundaţiei Hope and Homes for Children România. Fundaţia a suportat cheltuielile privind cazarea, masa, transportul, banii de buzunar şi costurile cu diverse articole de vară necesare pentru copiii şi tinerii din centrul amintit. (N.Ebner)

Read More