Politica si administratie

Consilieri judeteni schimbati din functie

05 Vasilescu
Nicolle Ebner

De la sfârşitul săptămânii trecute, posturile de consilieri judeţeni ale reprezentanţilor PDL şi PSD, Cristian Grigoraş, respectiv Sorin Vasilescu (foto), au devenit vacante. Consiliul Judeţean Hunedoara a votat încetarea de drept a celor două mandate, pe motiv de incompatibilitate între calitatea de consilier judeţean şi funcţiile de conducere deţinute de cei doi.
Vladu a venit la şedinţă cu mâinile în buzunare
Votul privind încetarea mandatului înainte de termen a fost extrem de strâns, proiectul de hotărâre prin care Grigoraş şi Vasilescu şi-au pierdut calitatea de consilieri judeţeni, fiind adoptat cu ajutorul voturilor „pentru”, date de o parte dintre consilierii PSD. Consilierul judeţean PDL, Cristian Vladu, a pus la îndoială legalitatea demersului de încetare a celor două mandate, afirmând că doar ANI poate constata starea de incompatibilitate, nicidecum consiliul judeţean, şi a propus amânarea deciziei, până când instituţiile abilitate vor clarifica nominal situaţia fiecărui consilier judeţean care este şi director al unei instituţii deconcentrate. Consilierul PDL, care venise la dezbateri fără dosarul de şedinţă, a cerut conducerii CJH acte oficiale justificative, fără să ştie că, dacă ar fi studiat dosarul, ar fi găsit nu unul, ci două răspunsuri trimise de ANI pe tema incompatibilităţii consilierilor Grigoraş şi Vasilescu. „Regret, dar nu pot fi de acord cu amânarea schimbării celor doi consilieri. Legea mă obligă să fac acest lucru şi nu vreau să fiu acuzat de abuz. Adresele de la ANI şi legislaţia în vigoare sunt foarte clare”, a răspuns Mircea Ioan Moloţ atacurilor venite din tabăra PDL.
Bogdan Sever a scăpat în ultimul moment
Cei doi consilieri schimbaţi au la dispoziţie o lună (până la şedinţa CJH din luna iulie), pentru a ataca decizia în contencios administrativ. La următoarea şedinţă, CJH va cere PSD şi PDL înlocuirea acestora cu următorii aleşi locali aflaţi pe lista de supleanţi. Consilierul PSD Bogdan Sever a scăpat, în ultimul moment, de schimbarea din funcţie, după ce s-a constatat că Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Hunedoara pe care-l conduce, nu are personalitate juridică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura