Actualitate

Emblema Lupeniului, reabilitatã cu fonduri europene

4 X 2 palatul mineresc lupen_ (2)

Dana Istudor

Primăria municipiului Lupeni a întocmit un proiect pentru a reabilita clădirea Palatului Cultural Minerul din localitate, un simbol al oraşului aflat în paragină de aproape 20 de ani. Palatul Cultural a fost devastat la Revoluţia din 1989, dar şi în timpul mişcărilor sociale din urmă cu 10 ani, iar municipalitatea nu a avut fonduri niciodată pentru a-l reabilita.
A încercat să-l înstrăineze, dar investitorii care s-au arătat interesaţi de locaţie, au renunţat rând pe rând, după ce edilii le-au cerut să-i păstreze măcar o parte din destinaţia iniţială. Acum, municipalitatea a întocmit un proiect prin care solicită fonduri europene pentru a-l reabilita, deoarece că foarte mulţi localnici, mai ales cei în vârstă, sunt nemulţumiţi că un loc cu atâta istorie este în paragină.
„Noi am depus proiectul de finanţare la ADR Vest. Acum, nu mai putem decât să aşteptăm finanţarea, pentru că nu mai depinde de noi de aici încolo”, a declarat Gabriel Lungu, city managerul Primăriei Lupeni. Palatul Cultural din Lupeni se află şi în atenţia Principelui Radu, care a aflat de clădire – pe care chiar a vizitat-o – de la Asociaţia „Prietenii Palatului Cultural”. Această asociaţie a făcut mai multe demersuri către Casa Regală a României, pentru a primi sprijin în reabilitarea locaţiei. Pentru consolidarea edificiului şi redarea lui ar fi nevoie de circa două milioane de euro, bani pe care edilii din Lupeni speră să-i primească din fondurile europene în baza proiectului întocmit.

One thought on “Emblema Lupeniului, reabilitatã cu fonduri europene

  • Adica nu i-a mers lui „Lupascu” cu Principele Radu, si acum ii va merge din fonduri europene??????
    Ce s-au intamplat cu alte fonduri publice care au fost „papate” la greu de „Lupascu” & company??????
    ADR Vest poate va impartii banii pe criterii politice, si atunci este de crezut…..altfel, sa fim seriosi la ce se gaseste cu diplome prin Primaria Lupeni, numai de proiecte nu se poate vorbi.
    Deci, dupa ce Principele Radu nu a cazut la pace cu „Lupascu” pentru a-i da banii direct ci prin Asociatia „Prietenii Palatului Cultural”, pentru ca asta a si fost scopul infiintarii acestei organizatii, iata ca multifunctionalul Lungu Gabriel si cu turnatorul Lupascu…..Resmerita Cornel& company, au trecut la alte metode de a face bani….ramane de vazut daca vor reusi, si cum se vor cheltui……

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.