Politica si administratie

Ridzi nu a reuşit sã-i înduplece pe parlamentari

05 Monica Iacob Ritzi4752

Nicolle Ebner

Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, cel care a cerut Camerei Deputaţilor demisia ministrului Monica Iacob Ridzi, pentru risipirea a 600.000 de euro în plină criză economică, se teme că se încearcă muşamalizarea cazului Ridzi.

A trimis în locul ei, o scrisoare
Ministrul Tineretului şi Sportului (MTS), Monica Iacob-Ridzi, trebuia să prezinte ieri, comisiei parlamentare de anchetă, documentele justificative privind modul abuziv în care au fost cheltuiţi cei 600.000 de euro-bani publici-pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai. În loc de asta, ministrul a adresat o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor, în care solicită încetarea activităţii comisiei parlamentare de anchetă în care este implicată, motivând că DNA a declanşat cercetările penale în cazul său. În scrisoare, Ridzi a explicat că Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA a demarat, pe 23 iunie, cercetările „în baza unui denunţ penal, cu privire la împrejurările încheierii şi derulării a trei contracte între MTS şi, respectiv, societăţile SC Compania de Publicitate Mark SRL şi SC Artisan Consulting SRL”. Monica Ridzi a informat comisia că nu poate prezenta nici un document justificativ, deoarece a trimis, la DNA, întreaga documentaţie solicitată.

„Mă tem că ne vom trezi cu un NUP”
Deputatul PNL de Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, spune că, conform legii, odată cu începerea cercetării penale, ministrul Monica Ridzi ar fi trebuit suspendată din funcţie de către preşedintele Traian Băsescu, aşa cum procedat şi cu fostul ministru liberal al Apărării, Teodor Atanasiu. O serie de coincidenţe, prea evidente, l-a pus pe gânduri pe parlamentarul hunedorean. „În 23 iunie a fost votată, în plenul Camerei Deputaţilor, înfiinţarea comisiei de anchetă şi tot în 23 iunie s-au început actele procedurale în cazul Ridzi. Nu pot să nu mă tem că se încearcă evitarea anchetei parlamentare şi tare mi-e teamă că, şi în cazul Ridzi, ne vom trezi cu un NUP (neînceperea urmăririi penale), formulă uzitată de DNA în cazurile membrilor de bază ai PDL”, este de părere deputatul liberal. După dezbateri în plen, Camera Deputaţilor a refuzat cererea ministrului MTS, iar Monica Iacob Ridzi este aşteptată la o nouă rundă de audieri, ce va avea loc astăzi.

One thought on “Ridzi nu a reuşit sã-i înduplece pe parlamentari

  • Felicitari pentru tanarul deputat, cinstit si curajos.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.