Editorial

Au pus batista pe ţambal

Probabil, fiindcă suntem în plin sezon estival, peste viaţa politică de la noi a început să se aştearnă liniştea. Cu siguranţă, că politicienii noştri şi cei din Guvern, şi cei din Parlament, dar şi cei din  teritoriu, sunt cu gândul la vacanţă, mulţi dintre ei având deja valizele făcute. Doar preşedintele Băsescu îşi vede sârguincios de imaginea sa, neratând nici o manifestare publică, fie ea sâmbra oilor, fie întronarea unui episcop. Nici el, însă, nu mai iese la bătaie, dacă nu-i muşcat de spate.       
Şi, totuşi, ceva este de subliniat. De vreo săptămână încoace s-a putut observa că între cei doi parteneri de coaliţie parcă nu mai este aşa mare zavistie. Se pare că atât democrat-liberalii, cât şi social-democraţii au hotărât să pună batista pe ţambal şi să nu mai polemizeze în gura mare. Chiar dacă unii dintre cârcotaşii din PSD îşi mai fac publice nemulţumirile faţă de modul în care funcţionează coaliţia sau guvernul, totuşi, ei nu mai sunt atât de înverşunaţi în acuzaţii. De pildă, renumitul primar Vanghelie, devenit unul dintre greii PSD, de când Mircea Geoană a ajuns preşedintele partidului, s-a declarat, din nou, nemulţumit de impozitul forfetar, declarând că introducerea lui a reprezentat cea mai proastă acţiune a actualului guvern. Dar, interesant este nu faptul că a atacat impozitul forfetar, deoarece nu este prima dată când o face. Ci faptul că atacul a fost destul de moale, Vanghelie afirmând că respectivul impozit este “o chestie care te scarpini cu pieptănul pe spate”. Şi Adrian Năstase a fost destul de precaut, atunci când a răspuns unei întrebări legată despre cum merg lucrurile în coaliţie. “Actuala coaliţie de guvernare seamănă cu o instalaţie de stropit prin curte, care odată stropeşte într-o direcţie, altădată în alta”, a răspuns fostul premier pesedist, preferând s-o dea şi el pe ironie, în locul unei replici vitriolante la adresa partenerilor de coaliţie. Inclusiv Ion Iliescu, omul căruia nu-i este teamă să spună lucrurilor pe nume, recunoscând că “este bulibăşeală multă în coaliţie”, a subliniat imediat că “nu e o treabă uşoară asumarea conştientă a unei răspunderi politice a guvernării”, parcă pentru a nu-i supăra pe Boc şi ai lui.
La rândul lor, cei de la PDL evită să facă declaraţii şi să-i atace public pe social-democraţi. Dacă este să le-o tragă, le-o trag pe la spate, potrivit stilului lor. Dar, deocamdată, peste coaliţie s-a aşternut liniştea. Să fie oare liniştea dinaintea furtunii?

2 comentarii la „Au pus batista pe ţambal

  • Mai, voi, cei de la Mesagerul…aveti grija maaaare! Aveti o misiune fooooaaaaarrrteeeeeee grea acuma, ca ailalti au disparut. Daca credeti ca puteti sa scrieti fara sa manipulati, atunci veti avea sansa sa deveniti adevaratul cotidian al judetului, ca vorba aia, are si sansa rolul ei. Dar daca faceti propaganda, va fi de rau de voi si de noi, fraierii astia care va citim. Vedeti ce faceti, ar trebui sa priceapa si patronii cum se castiga credibilitatea. Eu va zic succes, ca ce sa fac, acum pe voi va avem si cu voi defilam

  • Mai analyst-us, si tu manipulezi. Dar nu esti la nivelul lor, esti incepator. Asta-i ziar de partid si face propaganda prin toate mijloacele posibile. Asa ca bine zici ca esti fraier.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.