Stiri

Ştiri

Acuzat de evaziune fiscală de un milion de lei
Un administrator de 40 de ani din Orăştie este cercetat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, după ce au stabilit că în perioada septembrie 2006-februarie 2007, acesta a  înregistrat în evidenţa contabilă documente fictive şi nu a respectat prevederile legale privind modul de constituire, înregistrare şi virare a impozitului pe dividende şi a deducerii de T.V.A. Administratorul a produs, astfel, un prejudiciu de 1.230.004 de lei.  Orăştianul este cercetat pentru infracţiunea de evaziune fiscală. (A. Năstase)

Şi-a rănit propriile fete
Un bărbat din Petroşani a provocat un accident rutier, rănindu-şi fiicele gemene. Bărbatul, aflat la volanul unei Dacia 1310, cu cele două fete în vârstă de patru ani pe locurile din spate ale maşinii, a lovit în plin un TIR, care staţiona pe carosabil. Martorii de la faţa locului susţin că şoferul a ieşit imediat din autoturism, însă era într-atât de beat, încât de-abia se mai ţinea de picioare. (A. Năstase)

Deţinuţii au avut parte de masă festivă
Deţinuţii de la Penitenciarul Bârcea Mare au avut parte de un prânz special, ieri, cu ocazia sărbătorii Sf. Petru şi Pavel. Astfel, meniul a fost compus din ciorbă de cartofi, pilaf cu orez cu chifteluţe şi gogoşi.  Persoanele private de libertate beneficiază de masă festivă (meniu îmbunătăţit) cu ocazia diferitelor sărbători pe parcursul anului, dintre care amintim cele de pe 25 decembrie, 1 ianuarie, 29 iunie şi 1 decembrie. (A. Năstase)

Proiect de perfecţionare finalizat
Proiectul cu titlul Dezvoltarea profesională prin programe de formare, având ca solicitant principal Casa Corpului Didactic Deva şi ca parteneri Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa şi Fundaţia EOS –Educating for an Open Society, finanţat printr-un program Phare,  s-a încheiat printr-o conferinţă pentru diseminarea rezultatelor, desfăşurată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Pe parcursul celor 12 luni de implementare, proiectul şi-a propus creşterea gradului de perfecţionare a unui număr de 120 de cadre didactice, din judeţele Caraş- Severin şi Hunedoara, pe baza derulării unui program de formare continuă. Beneficiarii acestuia au fost profesori care predau diferite discipline şcolare şi care îşi desfăşoară activitatea didactică în instituţiile de învăţământ liceal, din mediul rural. Din judeţul nostru, liceele vizate de proiect sunt Liceul Teoretic „Silviu Dragomir” Ilia, Liceul Teoretic Ghelari, Grupul Şcolar „Crişan” din Crişcior. (M. Leonard)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.