Lună: octombrie 2010

Sport

Sărbătoarea atletismului la „Cupa Cetate”

Peste 100 de copii de la şcolile din Deva şi de la cluburile CNS „Cetate” Deva şi CS Vulcan au participat, ieri, la „Cupa Cetate”, competiţia dedicată probelor neclasice ale atletismului. Organizată pentru promovarea atletismului şi eventuala descoperire de tinere talente, „Cupa Cetate”, derulată, ieri, pe Stadionul „Cetate”, a fost o adevărată sărbătoare a celui mai complex sport olimpic.

Read More
ActualitateFlash

„Dacă nu vindeţi apartamentele ANL, nu vă construim altele”

Ieri, Liviu Marchiş, directorul coordonator adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), le-a transmis autorităţilor locale din Deva, să facă tot ce le stă în putinţă pentru a vinde imobilele ANL, altfel, în municipiul reşedinţă de judeţ nu se va mai construi nici un bloc pentru tineri. Mai mult, începând de anul viitor, este foarte posibil ca şi cerinţele de acordare a acestor locuinţe să se înăsprească extrem de mult.

Read More
EvenimentFlash

Iulian Ceia tergiversează judecarea procesului „Aurarilor”

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba-Iulia se confruntă cu o situaţie destul de des întâlnită în procesele din România, în care sunt judecate persoane cunoscute şi înzestrate cu mintea ageră la şiretlicuri. Astfel, pentru că Iulian Ceia (foto) (n.r. – cercetat în dosarul Comorile dacice) şi-a schimbat domiciliul în Turcia, ieri, instanţa a fost nevoită să amâne judecata pentru luna februarie a anului viitor.

Read More
Actualitate

Război deschis între sindicalişti şi inspectoratul şcolar

Vinerea trecută, printr-o adresă scrisă, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Hunedoara le cerea sindicaliştilor să strângă cât mai multe semnături de la cadre didactice, elevi, părinţi sau „alte categorii”, pentru ca, în ziua în care guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea Educaţiei, să înceteze cursurile în şcoli. Paul Rusu (foto stânga), liderul SÎP Hunedoara, spune că sindicaliştii sunt ameninţaţi cu „anchete disciplinare”, pentru că au plecat la mitingul de ieri, de la Bucureşti.

Read More
Politica si administratie

Motiunea de cenzurã n-a trecut. Guvernul Boc rãmâne!

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată „Moţiunea României majoritare, moţiune populară“, a întrunit doar 219 voturi „pentru“, faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. Anunţul oficial al rezultatului votului a fost făcut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău. De asemenea, Pardău a menţionat că au fost distribuite 220 de bile albe şi 220 de bile negre. Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură ar fi fost necesare 236 de voturi.

Read More