Politica si administratie

Motiunea de cenzurã n-a trecut. Guvernul Boc rãmâne!

Adriana Năstase

Moţiunea de cenzură a opoziţiei, intitulată „Moţiunea României majoritare, moţiune populară“, a întrunit doar 219 voturi „pentru“, faţă de 236 necesare pentru adoptare, iar un vot a fost anulat. Anunţul oficial al rezultatului votului a fost făcut, de la tribuna Parlamentului, de secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău. De asemenea, Pardău a menţionat că au fost distribuite 220 de bile albe şi 220 de bile negre. Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură ar fi fost necesare 236 de voturi.

A mulţumit coaliţiei că nu a cedat
Premierul Emil Boc susţine că guvernul va continua procesul de reformă, chiar dacă este nepopular, deoarece nu există o altă variantă pentru ieşirea ţării din recesiune. „Prosperitatea nu vine de la pomeni electorale pentru voturi. Singura cale de a ieşi din dificultate este încurajarea muncii, nu a nemuncii şi privilegiilor. Tăria oamenilor politici se măsoară prin capacitatea de a nu ceda populismelor“, a spus Boc parlamentarilor. El a mulţumit coaliţiei de guvernare pentru faptul că nu a cedat „politicii populiste“ a opoziţiei.

„Aţi ajuns să urâţi poporul român!”
„Unde s-a mai văzut un Guvern victorios cu zero la 200 şi ceva? Păi, aşa ceva nici la rugby nu există. Probabil că le-ar lua şi tricourile dacă i-ar învinge cu 200 şi ceva la zero. Adică, dumneavoastră nici măcar aici nu găsiţi un biet parlamentar? E domn’ Tinel (deputatul PDL Gheorghe Tinel – n.r.), din prima bancă. Luaţi-l pe dânsul, legaţi-l la ochi, să nu vadă urnele, că poate are o şansă să voteze împotriva moţiunii şi aduceţi-l să voteze, dar măcar un vot să daţi, de onoare“, li s-a adresat Vosganian parlamentarilor PDL, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură. „Sunteţi un guvern care se ascunde de popor. Sunteţi un guvern care, din cauza lipsei totale de încredere, aţi ajuns să urâţi poporul român. Tot ceea ce faceţi dovedeşte că nu vă pasă de acest popor, dovedeşte că dumneavoastră doriţi ca românii să asude şi să cruţaţi sudoarea dumneavoastră“, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Nu pot fi aliate
„PSD şi PNL nu sunt, aşa cum se pretind, câinii de pază ai democraţiei, sunt lupi vopsiţi, care, ani în şir, s-au înfruptat de la masa bogată a statului, în defavoarea celor pe care astăzi pretind că îi slujesc şi că îi reprezintă“, a spus ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. Ea a întrebat cum ar putea cele două partide să fie aliate ale cetăţenilor, când unii dintre reprezentanţii lor sunt „exponenţi sau umili servitori“ ai patronilor celor mai mari escrocherii din istoria modernă a României – Caritas, Safi şi FNI. Ea a menţionat mai multe motive pentru care Guvernul Boc nu ar trebui să plece, printre care faptul că acest Executiv a reuşit reducerea costurilor lucrărilor publice şi a eficientizat utilizarea fondurilor publice.

One thought on “Motiunea de cenzurã n-a trecut. Guvernul Boc rãmâne!

  • Nu era normal sa treaca aceasta motiune de cenzura avand in vedere numeroasele proiecte de redresare a turismului initiate de catre Elena Udrea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura