Sport

Mureşul, la trântă cu a cincea apărare din lume

Ciprian Marinuţ

Voinţa Sibiu, singura echipă neînvinsă din seria vest a Ligii secunde, care are o apărare ce rivalizează „statistic” cu cea a galonatei „Chelsea”, va fi sâmbătă adversara Mureşului Deva, pe Stadionul „Cetate”.

Atac anemic vs. apărare beton

Ajunsă în subsolul clasamentului după un şir de cinci meciuri fără victorie, Mureşul riscă să se afunde şi mai rău. Devenii vor juca, sâmbătă, acasă, cu Voinţa Sibiu (trei victorii şi cinci remize în opt meciuri), echipă care a apărut, ieri, pe un onorant loc cinci în topul celor mai impenetrabile defensive din lume. Cu doar trei goluri primite în opt meciuri, Voinţa Sibiu este în compania selectă a echipelor Vojvodina Novi Sad (un gol în nouă meciuri), Chelsea (2/9), Queens Park Rangers (4/13) şi Estudiantes (4/12). Clasamentul celor mai tari apărări din lume a fost întocmit de site-ul betexplorer.com, iar în calculele statistice, au fost incluse echipe din primele eşaloane şi ligile inferioare din 57 de ţări.

Sprijiniţi de nemţi

Voinţa Sibiu, care a cedat numai după penalty-uri, marţi, în Cupa României, contra FC Timişoarei, are totuşi un moral perfect, întrucât oficialii echipei au discutat, ieri, cu Thomas Beckenbauer, fiul celebrului Franz Beckenbauer, despre o posibilă finanţare. „Câţiva prieteni mi-au recomandat să vin la Sibiu şi să văd cum stau lucrurile aici. Din ce am văzut, formaţia este frumoasă şi stadionul nu arată rău. Până la iarnă, voi lua o decizie legată de implicarea mea aici şi sub ce formă va fi ea făcută. Oricum, în curând, va veni aici şi directorul sportiv al echipei Hertha, pentru discuţii. Planul este să duc această grupare în Europa”, a spus Thomas Beckenbauer, care a asistat din tribune la meciul Poli – Sibiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura