Campania de vaccinare antigripală începe pe 1 noiembrie

29 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a primit 42.000 de doze de vaccin antigripal sezonier, campania de imunizare a populaţiei împotriva gripei fiind programată să înceapă luni, 1 noiembrie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Cere suplimentarea dozelor

„Cele 42.000 de doze ajung pentru prima parte a campaniei de vaccinare, urmând ca, în funcţie de cererile medicilor de familie, să solicităm suplimentarea numărului de vaccinuri“, a declarat, ieri, directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

Vaccinurile antigripale se ridică de către medicii de familie de la sediul DSP Hunedoara, din Deva, pentru persoanele care prezintă un risc crescut de a face gripă, înscrise pe listele de pacienţi. În grupele de risc sunt incluşi bolnavii cu afecţiuni medicale cronice, pulmonare, cardiovasculare, diabet zaharat, boli metabolice cronice, disfuncţii renale, hemoglobinopatii, imunosupresie, dar şi persoanele instituţionalizate în unităţi de ocrotire socială sau medicale. (A. Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Derapajul mesianic modern al liderului politic român (I)

În Germania anului 1998, Helmut Kohl, reunificatorul Germaniei moderne, fost cancelar, preşedinte al Uniunii Democrat-Creştine, a demisionat din funcţie, după...

Gura lumii

Se pare că în ziua de astăzi, persoanele cu gura mare au numai de câştigat chiar şi în faţa unor...

Curãţenie de toamnã la Petroşani

Câteva tone de gunoi au fost scoase din Cimitirul Central Petroşani, în urma acţiunii de curăţenie, care va continua şi...

Închide