Grevă japoneză împotriva asumării Legii Educaţiei

29 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Profesorii din opt licee hunedorene au protestat, ieri, împotriva asumării răspunderii guvernamentale pe Legea Educaţiei Naţionale. Manifestările dascălilor nu au fost unele gălăgioase. Ei au purtat doar banderole pe care scria „Grevă japoneză”.

„Majoritatea profesorilor au acţionat responsabil”  
Unităţile unde s-a protestat sunt: Colegiul Tehnic „Transilvania”, Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi”, ambele din Deva, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Simeria, Colegiul Tehnic „Matei Corvin”, Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu”, Liceul Teoretic „Iancu de Hunedoara”, din Hunedoara şi Liceul Teoretic Lupeni. „Majoritatea profesorilor au protestat în mod paşnic, cu banderole pe mâini, dar nici un moment nu au întrerupt orele de curs. Mă bucur că au recurs la acest gest responsabil, deoarece elevii nu trebuie să aibă nimic de pierdut din toate aceste manifestări. Din păcate, au existat şi aproximativ 1.000 de elevi care nu au mers ieri la şcoală, fie din cauză că au fost anunţaţi de unii profesori, cu o zi înainte, că unităţile de învăţământ vor intra în grevă, fie pentru că au auzit la televizor tot felul de speculaţii. Astfel de cazuri s-au petrecut în tot judeţul”, a declarat Alexandru Lăutaru, inspectorul şcolar general.

„Nu putem să ne batem joc de elevi”
La Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva, cursurile s-au desfăşurat în mod normal, fără ca protestul dascălilor să afecteze cu ceva activitatea de la ore. „Profesorii s-au manifestat în acest mod, deoarece astăzi (n.r. – ieri), guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea Educaţiei. În şcoală nu a fost nici un incident, colegii mei au purtat un ecuson, prin care arătau faptul că sunt în grevă japoneză, dar orele de curs s-au ţinut la fel ca într-o zi normală. Nu vrem să ne batem joc de elevi, de ce să piardă o zi de şcoală?”, a declarat Felicia Adăscăliţei, directorul Liceului Pedagogic „Sabin Drăgoi” Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Toma Coconea: „Voi termina pe primul loc, e sigur!”

Organizatorii competiţiei exclusiviste, după aproape o lună de deliberări, au selectat cei 30 de concurenţi care vor lua startul la...

Ce ne facem cu DN 7 la iarnã?

Consilierii locali deveni nu s-au pus de acord, ieri, în şedinţă, cu privire la ce se va întâmpla cu tronsonul...

Fotbal week-end

Liga a II-a, seria vest, etapa a X-a, sâmbătă, 30 octombrie, ora 11.00: Mureşul Deva - Voinţa Sibiu. Liga a...

Închide