Lună: septembrie 2009

ComunitateFlash

Ultima zi de plată, fără penalităţi, a impozitelor

Astăzi este ultima zi în care se mai pot achita impozitele pentru imobile, terenuri şi maşini, fără să se perceapă penalităţi. De la 1 octombrie, devenii, şi nu numai ei, vor plăti majorări de 0,1 la sută pe zi din valoarea neachitată a impozitului. În aceste condiţii, cine doreşte să nu dea mai mult pentru impozitele şi taxele locale, să se grăbească la casieriile primăriei.

Read More
ActualitateFlash

În loc de spital, fabrică de bisturie

În şedinţa de ieri, Consiliul Local Deva a abrogat hotărârea adoptată în 2007, prin care a transmis Ministerului Sănătăţii, spre administrare, 6,275 hectare de teren, în zona Cristur, pentru construirea Spitalului Judeţean de Urgenţă. Potrivit primarului Mircia Muntean, pe terenul respectiv urmează să se construiască Fabrica de Echipamente Medicale – bisturie cu laser, investiţie cu capital american.

Read More
EvenimentFlash

Dezastru ecologic la Tăul Făerag

Dezastru ecologic la 20 de kilometri de Deva. Un lac de 180.000 de metri cubi a secat, din cauza secetei şi a imposibilităţii de controlare a debitului de scurgere. În mai puţin de două luni, Tăul Făerag a rămas o simplă groapă. Efectul a fost că, în lipsa apei, toţi peştii au murit. Puietul se zbate acum într-o băltoacă plină de mâl. Dar nici acesta nu mai are zile multe de viaţă.

Read More
Comunitate

Tot minerii vor plăti despăgubirile?

Conducerea Companiei Huilei aşteaptă finalizarea procesului în care trei angajaţi ai săi sunt inculpaţi pentru explozia de metan produsă în luna noiembrie din 2008, când 13 mineri au murit.
În acest dosar, rudele victimelor şi supravieţuitorii cer daune de mai bine de jumătate de milion de euro, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi de către judecători, cei trei şefi anchetaţi trebuie să le achite, în cazul în care şi instanţa le va menţine.

Read More