Mesaj de la preşedinte

30 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Fara bascalie

 

 

Temele de campanie sunt foarte importante. Din păcate, până acum, doar Băsescu introduce teme, deci, e în ofensivă, iar ceilalţi reacţionează, stând în defensivă. 
M-am întrebat ce teme, ce mesaj aş dori să aud de la un candidat de preşedinte. Nu teme false, aiuristice, ca ale lui Băsescu, nici teme de campanie, bune pentru ceea ce se numeşte generic imagine, ci teme adevărate, care să mă facă să cred, măcar puţin, că se poate face ceva.
Nu sunt alegătorul care să confunde planurile, adică să cred că preşedintele ţării poate face să meargă economia sau poate construi autostrăzi. Dar, cred că şeful statului  poate intra în campanie cu teme legate de profesionalismul celor care ne conduc. Solicitând viitorului guvern, pentru că va fi un alt guvern după alegeri, să găsească soluţii de redresare economică, nu să determine abaterea atenţiei opiniei publice spre teme cu aparenţă de bombă, de fapt, inutile. Consilierii prezidenţiali sunt preocupaţi, fapt cu totul hilar, de droguri şi prostituţie şi mai puţin de găsirea unor soluţii, care să dea oamenilor încredere că valul de concedieri poate fi oprit, că solidaritatea socială funcţionează.
Cu teme legate de necesitatea unui climat politic ne-nociv. Am spus ne-nociv şi nu sănătos, pentru că am dorit să atrag atenţia asupra ultimilor cinci ani de dominaţie băsesciană, care au adus doar suite de scandaluri şi au determinat în rândul populaţiei o scârbă profundă faţă de politică.
Preşedintele trebuie să fie capabil să-şi respecte statutul şi să poată colabora cu o echipă de coaliţie. Este clar că viitorul guvern va fi tot unul de coaliţie. Mă îngrozeşte gândul că am putea petrece viitorii cinci ani cu un Băsescu incapabil să se înţeleagă cu cineva. Cu orice guvern pe care nu-l poate controla, până la a i se substitui prim-ministrului, căci asta este formula de preşedinte-jucător pe care o înţelege Băsescu.
Eu, unul, m-am săturat nu de Băsescu, ci de autoritarisme nedublate de nimic, într-o ţară cu discrepanţe sociale pe care nu le-am mai văzut în alte ţări UE, cu un sistem educaţional care nu mai favorizează competiţia onestă, ci una bazată pe mâncătorie. Tinerii noştri nu se gândesc decât cum să plece din ţară, în timp ce locurile rămase libere sunt ocupate de veleitari.
Eu, unul, cred că o reînnoire a mandatului actualului preşedinte este cel mai nociv lucru pentru România.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dacicus, campioni şi acasă

Karatiştii de la Dacicus Orăştie au reuşit să cucerească şi în acest an trofeul acordat celui mai valoros club participant...

Au obţinut credite cu acte false

    Un număr de 12 persoane din comuna Turdaş şi o alta din Simeria sunt cercetate de poliţiştii de...

Acţiune de colectare a deşeurilor electrice

Primăria municipiului Deva, în colaborare cu SC Salubritate SA Deva, organizează în data de 3 octombrie 2009, între orele 08-16,...

Închide