Sport

Corvinul Hunedoara așteaptă licența pentru Europa. Ce se întâmplă dacă va câștiga Cupa României

Corvinul Hunedoara a reușit per­for­manța de a ajunge în finala Cupei României. În eventualitatea în care ar câștiga trofeul, hunedorenii ar putea evolua în Europa, dacă vor primi licența. Un răspuns în acest sens ar urma să vină după data de 6 mai, scrie iAMsport.ro.

După data de 6 mai
Corvinul Hunedoara joacă în Liga 2, dar nu are drept de promovoare în Liga 1 din ca­uza formei de organizare. Totuși, are dreptul să joace în turul întâi al Europa League, acolo unde ar ajunge dacă ar câștiga trofeul Cupei României.
Este însă nevoie de o licență specială, care nu intră în atri­buțiile FRF și care este acor­dată direct de UEFA. Oficialii formației transilvănene au transmis că un răspuns din partea forului de la Nyon va veni după data de 6 mai.

„Abia atunci vom afla”
„Federația Română de Fotbal ne-a anunțat că doar după data de 6 mai vom primi răspunsul de la UEFA, în privința licenței pentru cupele euro­pene. Cei de la FRF sunt cei care in­ter­mediază procesul”, a spus Claudiu Sav, ofițer de presă, pentru Fanatik.
Anton Heleșteanu, directorul sportiv al hunedorenilor, a ex­plicat pentru iAMsport.ro că au fost făcute toate de­mersurile și acum se așteaptă răs­punsul de la forul euro­pean:
„Această pro­ce­dură extra­ordi­nară este în mâin­ile celor de la UEFA. Aș­tep­tăm și noi să ve­dem ce vor decide. Nu știm nici când se vor în­tâlni. Nici măcar un termen limită nu ne-au dat.
Noi am înaintat tot ce trebuie, am com­pletat dosarul, am depus tot ce ni s-a solicitat, iar acum nu ne rămâne de­cât să așteptăm. Am fost în ter­men, dar nouă nu ne-au comunicat nimic.
Diligențele sunt făcute prin FRF, iar noi cu ei am ținut legătura. Dacă ar
fi știut dânșii ceva, ne-ar fi spus”, a ex­pli­cat Anton Heleșteanu pentru iAMsport.ro.

Decizia UEFA urmărită îndeaproape de cluburile din play-off
O decizie privind obținerea licenței de către Corvinul Hunedoara este urmărită atent de cluburile din play-off-ul Super­ligii, dacă va câștiga cupa. În even­tu­a­li­ta­tea în care hunedorenii n-ar primi apro­ba­rea, locul 2 din Liga 1 ar merge în Europa League. Locul trei va merge în preliminarii Conference League. În timp ce locul patru din play-off va juca baraj pentru al doilea loc ce duce în Con­ference League.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura