Liberalii nu joacã în farsa guvernanţilor

  

 05 mircia muntean01 (101)

  Nicolle Ebner

Preşedintele Traian Băsescu a propus celor două partide să-l înlocuiască pe Dan Nica, cu un ministru independent sau unul din opoziţie. Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că PNL nu are de gând să joace în această farsă.

 

PNL susţine un guvern de tehnicieni cu un premier independent
“Sper ca nimeni să nu îndrăznească să ne contacteze, pentru că nu jucăm în farsa lor. Dacă domnul Traian Băsescu se crede la Şcoala de vară a PDL sau la tabără de muncă reunită PSD-PDL, atunci greşeşte. Cred că ştim cu toţii că într-o ţară există Guvern de Uniune Naţională şi la care, evident, nu am participa chiar dacă se pune problema. Farsa pe care a jucat-o prin numirea, chipurile, a unor repezentanţi ai Opoziţiei la SRI şi SIE nu se poate repeta la MAI sau în orice caz, nu cu participarea PNL”, a susţinut Crin Antonescu. Pe de altă parte, liderul PNL a subliniat că şeful statului ar trebui să cheme de urgenţă partidele parlamentare la consultări, în vederea formării unui guvern de tehnicieni, cu un premier independent. În privinţa UDMR, care ar susţine un guvern minoritar, Antonescu a menţionat că PNL exclude susţinerea vreunui astfel de executiv sau unul de Uniune Naţională.

Metehnele coaliţiei au ieşit la suprafaţă
“După ce luni de zile au încercat să-şi mascheze delăsarea, care ne-a aruncat într-un dezastru fără precedent, acestea au ieşit la suprafaţă, aşa cum era de aşteptat. Scoaterea de la guvernare a PSD, de către partenerii lor „neloiali”, de la PDL, este un adevărat şoc politic ce a cutremurat întreaga clasă politică. Pentru că acesta este adevăratul scop al demiterii ministrului de Interne, Dan Nica. S-a văzut încă de la începutul înfiinţării coaliţiei că PSD şi PDL nu pot guverna împreună. Protocolul dintre cele două partide a fost încălcat din prima zi, iar această alianţă atipică
a ţinut mai mult decât trebuia, şi din păcate, cei care pierd din cauza acestor jocuri politice sunt românii”, este de părere Mircia Muntean (foto), preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare