Tot minerii vor plăti despăgubirile?

30 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

 

Dana Istudor

Conducerea Companiei Huilei aşteaptă finalizarea procesului în care trei angajaţi ai săi sunt inculpaţi pentru explozia de metan produsă în luna noiembrie din 2008, când 13 mineri au murit.
În acest dosar, rudele victimelor şi supravieţuitorii cer daune de mai bine de jumătate de milion de euro, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi de către judecători, cei trei şefi anchetaţi trebuie să le achite, în cazul în care şi instanţa le va menţine.

 O parte din această sumă va fi plătită însă şi de către EM Petrila, în solidar cu eventualii vinovaţi. Directorul CNH Petroşani, Constantin Jujan, susţine că abia după finalizarea procesului se va putea lua o decizie privind plata daunelor cerute. În dosarul exploziilor de metan din 15 noiembrie 2008, sunt inculpaţi trei foşti şefi de la Mina Petrila. Prima înfăţişare în faţa magistraţilor a avut loc pe 15 septembrie, la Judecătoria Petroşani. Aurelian Necula, directorul minei, acuzat de omor din culpă şi vătămare corporală, a fost singurul dintre cei trei învinuiţi care s-a prezentat la proces, inginerul Gheorghe Roşu a cerut amânare, pentru a-şi angaja un apărător iar şeful Sectorului Aeraj, Ştefan Ungur, de asemenea învinuit în dosar, a lipsit.
Instanţa a stabilit pentru data de 13 octombrie 2009, următorul termen de judecată.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Oamenii ăştia chiar ne cred proşti?

La ora când scriem aceste rânduri, criza politică a intrat în prelungiri. Aşa cum era clar că se va întâmpla,...

Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târg, că ilustrul finanţist hunedorean, specializat în a-i aduce pe oameni, şi firmele, la sapă de lemn,...

Bulina alba

Iuliu Winkler, parlamentar european Pentru că a fost reales, pentru un nou mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte...

Închide