Oamenii ăştia chiar ne cred proşti?

30 septembrie 2009 | 2 Comentarii | Publicat in: Editorial

lepadatu

La ora când scriem aceste rânduri, criza politică a intrat în prelungiri. Aşa cum era clar că se va întâmpla, după trecerea a 24 de ore date de premierul Boc celor de la PSD, pentru a desemna un înlocuitor al lui Dan Nica la Interne, acesta a trimis preşedintelui Băsescu decizia de revocare a ministrului amintit. Asta, după ce le-a mai acordat, totuşi, social-democraţilor o prelungire a termenului, cu încă trei ore.
Urma, deci, ca preşedintele Băsescu să facă mişcarea decisivă.  Acesta avea două posibilităţi. Prima ar fi fost ca, în urma scandalului iscat între cele două partide aflate la guvernare şi mai ales, a declaraţiei social-democraţilor că vor ieşi automat de la guvernare dacă Nica va fi revocat, să nu semneze decizia de demitere a ministrului de Interne şi să-l liniştească pe Emil Boc. Dacă ar fi procedat aşa, Băsescu ar fi ieşit în ochii lumii ca un factor de echilibru, care, uite, se gândeşte la binele ţării şi nu vrea să suprapună o criză politică peste cea economică.
A doua posibilitate ar fi fost semnarea revocării lui Nica, lucru ce însemna plecarea miniştrilor social-democraţi din guvern şi declanşarea crizei politice, cu urmările de rigoare, deloc benefice pentru ţară.
Dar, preşedintele Băsescu a vrut să arate naţiei că el n-are nici în clin, nici în mânecuţă cu  cearta dintre PDL şi PSD, nici cu demiterea ministrului Nica. Aşa că, ieri, n-a ales nici una din aceste posibilităţi, ci vrând să arate lumii că el nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase în acest scandal, şi că vrea doar binele ţării, i-a convocat pe Boc şi pe Geoană la Cotroceni, chipurile, pentru a linişti apele învolburate şi a găsi soluţia pentru ieşirea din impas.
Şi iată cum a preconizat Traian Băsescu ieşirea din impas. În primul rând, el a precizat că nu poate susţine menţinerea lui Dan Nica în funcţie, din moment ce premierul nu-l mai vrea în guvern. Deci, este clar, Nica trebuie să plece. Iar pentru rezolvarea situaţiei, preşedintele a propus două soluţii: să fie nominalizată ca titular la Interne  o persoană neutră din punct de vedere politic, ori un reprezentant al Opoziţiei. Ca urmare, el a amânat semnarea deciziei de revocare a vicepremierului Nica şi le-a cerut liderilor celor două partide să se întâlnească în şedinţa Coaliţiei, în care să se pună de acord asupra uneia din cele două soluţii propuse de el.
Tare deştept se crede preşedintele, iar pe noi ne consideră bătuţi în cap. Toate aceste manevre ar fi fost credibile, dacă nu s-ar şti că bătăiosul Boc nu mişcă o hârtie pe biroul său, fără să-l informeze pe preşedinte şi nu  ia nici o hotărâre fără ordinul lui Traian Băsescu. Iar preşedintele vrea să ne facă să-l credem că, taman acum, în prag de alegeri, premierul Boc s-a trezit să-l demită pe ministrul social-democrat de Interne şi, totodată, vicepremier al Guvernului şi membru al CSAT, aşa, de capul lui, fără măcar să-l informeze pe preşedintele Băsescu şi fără să aibă acordul acestuia? Hai să fim serioşi!

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. stef spune:

    “La ora cand scriem aceste randuri”. Vorbesti la persoana intai plural (pluralul monarhic). Exista o explicatie: bautura te face sa te vezi dublu in oglinda. in rest nu am mai citit blablaurile ca a fost suficient.

  2. 1 spune:

    Apai daca te considera batut in cap, asa o fi!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbeşte lumea prin târg, că ilustrul finanţist hunedorean, specializat în a-i aduce pe oameni, şi firmele, la sapă de lemn,...

Bulina alba

Iuliu Winkler, parlamentar european Pentru că a fost reales, pentru un nou mandat de doi ani, în funcţia de preşedinte...

Bulina neagra

Stelian Circo, profesor la Colegiul Naţional „Avram Iancu”  Pentru că a invocat motive de boală, şi nu s-a prezentat la...

Închide