ComunitateFlash

Se aşteaptă avizul Ministerului Culturii pentru lucrările de la Cetatea Deva

04 cetateaNatalia Bumbac

Lucrările de reabilitare a Cetăţii din Deva la incintele II şi III au fost încheiate, iar autorităţile locale ale municipiului se pregătesc să le recepţioneze. „Sperăm ca până la sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie, să facem recepţia lucrărilor pentru incintele II şi III ale Cetăţii Deva. Aşteptăm doar un aviz de la Ministerul Culturii, un aviz care întârzie din motive obiective, nu din alte motive. Lucrările de reabilitare vor continua la incinta I a cetăţii”, a precizat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.
Proiectul de reabilitare a Cetăţii Deva a fost structurat pe trei segmente de lucru, de la baza zidurilor spre vârf. Incintele II şi III, pentru a căror recepţie se pregătesc autorităţile locale devene, au fost reabilitate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Pentru continuarea lucrărilor la incinta I, Primăria Deva caută mai multe soluţii de finanţare prin fonduri europene sau de la bugetul local.
Reparaţii la telecabina de pe Dealul Cetăţii
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, după ce lucrările de reabilitare a incintelor II şi III vor fi recepţionate, turiştii vor putea vizita monumentul istoric pe traseul pedestru care pleacă de la baza Dealului Cetăţii. Până acum, turiştii urcau la Cetatea Deva doar cu telecabina, care, în această perioadă a fost oprită în urma unor deficienţe tehnice. „Primăria municipiului Deva informează că, în urma reviziei tehnice de la începutul lunii efectuată la telecabina care asigură accesul în Cetate, au fost semnalate unele deficienţe la mecanismul de închidere şi deschidere a uşilor, fiind necesară înlocuirea unei piese care se fabrică doar pe bază de comandă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura