Politica si administratie

Ancuța Elena Suciu, speranța la schimbare în bine a comunei Bucureșci. E timpul să se construiască un viitor pentru oamenii de aici, să vină bani europeni și să se intre în rândul lumii dezvoltate!

Magdalena Șerban

 

Zilele trecute, a avut loc evenimentul de lansare a candidatului PSD la Primăria Comunei Bucureșci, Ancuța Elena Suciu. Susținerea a fost una numeroasă, fiind prezenți Natalia-Elena Intotero – deputat PSD şi ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse, Lucian Rus – Secretar de stat – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, directorul general ajunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) – Ionuț Oneț, președintele Consiliului Județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, administratorul public al județului – Costel Avram, deputatul hunedorean Ilie Toma, inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara – prof. dr. Maria Ştefănie, primari, directori de instituții publice, diverși invitați și membri ai comunității.

Un tren care încă nu e pierdut, dacă se va alege o direcție nouă

S-a discutat despre obiective, strategie de dezvoltare a comunei Bucureșci, susținerea întregului plan administrativ fiind în interesul cetățenilor, care au fost privați de multe oportunități, mai cu seamă în ultimul deceniu. ,,Vreau să spun MULȚUMESC, numai că nu ar putea să acopere recunoștința pe care o port celor care cred în proiectul nostru pentru Bucureșci. O comunitate întreagă a arătat că nimic nu poate sta în fața unei schimbări care să ne permită să salvăm patru ani din viețile noastre. În cele din urmă, evenimentul a fost despre proiecte, viziune și capacitatea noastră de a ne lega de proiectele Consiliului Județean  Hunedoara. Sentimentul meu este că putem să construim ÎMPREUNĂ o comunitate pe care să o numim ACASĂ, cu dragoste, mândrie și recunoștință. Mulțumesc tuturor colegilor mei, președintelui CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, doamnei ministru Natalia Intotero și tuturor celor care au venit să sprijine o comunitate care merită mai mult decât a primit până acum. Principalele mele obiective sunt proiectele mature în infrastructură, turism, educație, sănătate, cultură, parteneriate durabile. Consider că mediul rural, dacă nu ține pasul cu provocările vremurilor actuale și viitoare, va rămâne unul izolat. Nu cred că-și dorește nimeni să locuiască într-o comună care să fie lăsată în urmă, neavând parte de ceea ce altele au reușit să aibă, de mult timp. Nu e corect față de oameni. Ei nu au vreo vină că autoritățile locale nu se implică serios și asumat în atragerea cât mai multor bani europeni și a cât mai multor fonduri guvernamentale cu ajutorul cărora să elaboreze și materializeze investiții mari, cu adevărat valoroase pentru generațiile care vin. Dacă te complaci cu un buget propriu redus, nu poți avea aștepătri realiste. Contează foarte mult sprijinul pe care să-l ai, ca primar, echipa de consilieri alături de care să se realizeze pași majori, deschiderea pe care o ai din partea conducerii județene și a celei naționale, sunt mulți factori care contribuie decisiv în succesul administrativ. Implicarea comună trebuie făcută împreună cu cetățenii, în primul rând. Trebuie ca tot ceea ce se face să fie în asentimentul lor și să răspundă nevoilor acestora. Nu poți lua decizii, ca primar, doar de capul tău. Oamenii au așteptări, investindu-și încrederea deplină, prin votul acordat. Voi aborda punctele sensibile și lacunare ce trebuie rezolvate în mod prioritar la nivelul comunei noastre”, a transmis candidatul PSD la funcția de primar al comunei București, Ancuța Elena Suciu.

SPRIJIN CONCRETIZAT

În decursul ultimilor ani, comuna Bucureșci s-a bucurat de sprijin din partea Consiliului Județean Hunedoara, mai ales prin domnul președinte Laurențiu Nistor.

Am primit sprijin pentru bisericile din comuna Bucureșci:

 • schimbarea acoperișului la biserica din satul Curechiu;
 • reparații exterioare şi asfaltarea curţii la biserica din satul Bucureșci;
 • reparații interioare și exterioare la biserica din satul Șesuri.

În perioada următoare se va acorda sprijin și pentru biserica din satul Rovina.

Am primit sprijin și în ceea ce privește infrastructura rutieră – pentru drumul Balșa – Curechiu, care se află în curs de asfaltare.

MODERNIZAREA ADMINISTRAȚIEI

 • Deschidere și atitudine pozitivă a administrației locale față de fiecare cetățean;
 • Digitalizarea instituțiilor, respectiv primărie, școală, dispensar. Implicarea procedurilor administrative pentru cetățeni și persoanele juridice;
 • Ședințe publice periodice cu cetățenii pentru problemele, nevoile existente pe raza comunei.

EDUCAȚIE – CULTURĂ – TURISM

 • Reabilitarea și eficientizarea energetică a școlii (pompe de căldură, izolație termică a clădirii, grupuri sanitare, uși, acoperiș schimbat) – finanțare prin PNRR, Componenta 10 și Agenția Fondului de Mediu;
 • Punerea în valoare a potențialului turistic al cascadei Curechiu – un loc minunat pentru iubitorii de drumeții;
 • Activitate culturală – în anul 1784 a izbucnit din satul Curechiu Răscoala condusă de Horia, Cloșca și Crișan – organizarea unui eveniment cultural cu caracter permanent;
 • Organizarea unei activități culturale „ȘEZĂTOARE CU BUCURIE”– luna decembrie;
 • Organizarea nedeilor din comuna Bucureșci, importante sărbători ale comunei, din timpul verii;
 • Ziua Internațională a Copilului – organizarea unui eveniment în cadrul căruia să fie sărbătoriți toți copiii comunei;
 • Stimularea copiilor cu rezultate bune la învățătură și activități extrașcolare;
 • Înființare grădiniță cu program prelungit de 12 ore, cu dotările aferente;
 • Reabilitare energetică și dotare cămine culturale (pompe de căldură, veselă, mese, scaune, inclusiv mașină de spălat vase și costume populare) – finanțare prin AFIR, CNI.

DEZVOLTARE  ECONOMICĂ

 • Atragere de fonduri europene pe axele disponibile la acest moment pentru asfaltarea tuturor drumurilor comunale şi străzilor, a drumuri vicinale şi a celor agricole; Repararea, asfaltarea DJ Bucureșci – Curechiu în parteneriat cu CONSILIUL JUDEȚEAN;
 • Regularizarea Văii Bucureșciului și ecologizarea acesteia-parteneriat cu ABA CRIȘURI;
 • Costruirea şi dotarea unui dispensar medical;
 • Îninţarea unui birou de consultanță fonduri europene pentru persoanele fizice și juridice din comună;
 • Extinderea rețelei de apă potabilă şi a celei de canalizare;
 • Introducerea gazului în comuna Bucureșci (rețea de distribuție);
 • Sprijin financiar pentru bisericile din comună;
 • Construirea unei capele, cu dotările aferente, în satul Bucureșci;
 • Bloc ANL – construcție nouă;
 • Intabulare gratuită conform Legii 123/2023 care modifică și completează Legea 18;
 • Atragerea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă;
 • Asociere cu comunele învecinate pentru proiecte în parteneriat.

 

Inima și conștiința îmi spun să lupt, de aceea candidez pentru Bucureșci și vă invit să vă ascultați inima! Cât ea bate, CONSTRUIM, NU NE OPRIM! Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru modernizarea și dezvoltarea comunei.

Vă mulțumesc pentru sprijinul și sfaturile acordate!

Sunt convinsă că SCHIMBAREA în bine pentru comunitatea noastră va veni în acest an!

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL,
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura