Actualitate

Ce trebuie să știi înainte de a-ți lua un câine

Dacă vreți să vă luați acasă un câine de la adăposturile Serviciului Aso­ciația-Serviciul Județean pentru Ocro­tirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara, este important să vă gândiți foarte bine ce rasă de câine doriți înainte de a lua unul acasă. Este foarte ușor să fiți cucerit(ă) de ochii mari și căprui ai unui pui sau de un ghem de blană plin de energie, dar nu uitați că un câine presupune cons­tru­i­rea unei relații pe termen lung, astfel încât este bine ca dumneavoastră și animalul de companie să fiți com­patibili. Astfel:

Timp pentru animal
Câinele este o mare bucurie, dar pre­supune și o serie de respon­sa­bilități pe care trebuie să vi le asumați: de la îngrijirea acestuia, până la plim­bările zilnice și asigurarea unei ali­men­tații sănătoase. Cu alte cuvinte, a avea un câine, indiferent că este vorba des­pre un pui sau des­pre un câine adult, înseamnă și a vă dedica timp în fiecare zi.
Dacă v-ați găsit un prieten la adă­pos­turile din județ ale Asociației-Ser­vi­ciul Județean pentru Ocrotirea Ani­ma­lelor fără Stăpân Hunedoara, veți fi, probabil, ușor dezamăgiți să cons­tatați că nu îl puteți lua acasă imediat, dar așteptarea nu poate decât să sporească bucuria ce va urma. Legea prevede câțiva condiții care trebuie respectate. Iată de ce documente vei avea nevoie pentru a finaliza adopția:
1. Copie după cartea de identitate;
2. Dovada că dispuneți de spațiul necesar creșterii câinelui (copie după actul de proprietate al casei sau al unui teren, de exemplu);
3. Dovada că dispuneți de resursele materiale necesare întreținerii câinelui (adeverință venit, fluturaș salariu, talon pensie, etc);
4. Acordul asociației de proprietari, dacă stați la bloc și vreți să adoptați mai mult de doi câini. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura