ActualitateFlash

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, lucrările, finanţate din fonduri euro­pene şi începute în aprilie 2022, ridicându-se la o valoare de peste 17,2 milioane de lei, aici fiind incluse şi echipamentele medicale necesare.

Fonduri europene
Modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al SJU Deva face parte dintr-un proiect mai amplu finanțat din fonduri europene nerambursabile. Proiectul a vizat modernizarea și dotarea Labora­to­ru­lui de radiologie și imagistică medicală, a La­bo­ratorului de medicină nucleară și extin­de­rea Cabinetului Pediatrie în cadrul Ambu­la­toriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Deva.
La evenimentul inaugural desfășurat în pre­zența președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, au luat parte numeroși consilieri județeni, directorul Biro­u­lui din Deva al Agenției de Dezvoltare Re­gio­nală Vest, Oana Mocanu, precum și con­du­cerea spitalului. La festivitate au mai fost prezenți ministrul Familiei, tineretului și ega­lității de șanse, Natalia Intotero, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antrepre­no­ri­a­tu­lui și Turismului, Lucian Rus, parlamentari de Hunedoara, membrii echipei de imple­men­tare a proiectului din cadrul CJ Hunedoara, reprezentanții constructorului și ai proiec­tan­tului, cadre medicale și reprezentanții presei locale.
„Sunt mulțumit că am reușit să avem o secție Radiologie modernă, dotată cu echi­pamente medicale de ultimă generație. În 2020, când am venit prima dată în vizită pe șantierul proiectului, am decis că Radiologia nu poate rămâne în vechiul spațiu, care era impropriu și greu accesibil pentru pacienți. Am găsit înțelegere la ADR Vest, am relocat in­vestiția și, astăzi, avem un laborator ac­ce­sibil, spațios, cu circuite adecvate unui act medical de calitate. Acest proiect se înscrie în demersul nostru de a oferi servicii me­di­cale la standarde înalte tuturor pacienților care ajung la Spitalul Județean de Urgență Deva. Mulțumesc Preasfinției Sale Părintelui Episcop NESTOR pentru binecuvântarea lucrărilor și pentru că este mereu alături de noi, Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, domnului director general Sorin Maxim, pentru sprijinul constant pe care ni l-a acor­dat, proiectantului DELTA DUMAR PROIECT și constructorului VALNEL CONSTRUCT. Mul­țumesc tuturor celor care s-au implicat activ pentru ca acest proiect să se finalizeze în mod fericit, iar Spitalul din Deva să poată oferi pacienților săi servicii medicale de ca­litate.
Am reușit să transformăm din temelii spitalul, să modernizăm și să extindem secții, să modernizăm Urgența, să construim Secția Spitalizare de Zi, să aducem Pediatria în corpul principal, să transformăm complet secția de Cardiologie, să dotăm spitalul cu aparat RMN și Angiograf și să atragem noi fonduri pentru dezvoltare. NU NE OPRIM AICI!”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor

Computer Tomograf, mamograf și ecograf de ultimă generație
„Este o zi importantă pentru spital, avem un laborator radiologic nou, dotat cu apa­ratură de ultimă generație. Avem peste 15.000 de investigații pe an doar la CT, unde vin pacienți atât din județ, cât și din județele vecine. Îi mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că este sensibil la sta­rea de sănătate a pacientului și se pre­o­cupă să nu ne lipsească nimic”, a precizat managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariș. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura