Comunitate

Sarmizegetusa, istorie în mai multe limbi

Magdalena Şerban

Cu un trecut care o propulsează în rândul localităţilor de căpătâi din punct de vedere al valorii istorice, comuna Sarmizegetusa are un atu care trebuie exploatat: face parte dintr-o zonă în care turismul şi-ar face loc mai repede şi mai uşor decât în alte părţi.

Cu toate acestea, bugetul mic pare neputincios în faţa unui astfel de proiect. Banii puţini sunt mai mereu un impediment în procesul de dezvoltare locală, iar dacă mai şi sunt cheltuiţi fără calcule în prealabil, investiţiile riscă să fie blocate şi visteria să fie secătuită. Aşa se face că ajutorul este binevenit şi fiecare pas trebuie gândit.
“Ca un început bun de vară, cu sprijinul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, s-au inaugurat obiective importante din interiorul sitului arheologic, fiind poziţionate 18 panouri explicative, cel principal având un conţinut tradus în mai multe limbi de circulaţie internaţională. O veste nu tocmai bună pentru anul în curs este faptul că, din cauza vremurilor dificile din punct de vedere economic şi financiar, nu am organizat Zilele Comunei, de Rusalii, aşa cum ne era vechiul obicei. Am preferat ca banii alocaţi pentru acest gen de manifestări să-i direcţionăm către continuarea investiţiilor care ne sunt  prioritare. Nu spun că nu e bună şi distracţia, dar în acest an, am fost mai cumpătaţi, pentru a putea demara noi lucrări. Ca de exemplu, alături de parohia Păucineşti, de care aparţin trei biserici (Hobiţa-Grădişte, Zeicani, Păucineşti), vom executa lucrări interioare de reabilitare la cele trei lăcaşe de cult, pentru că timpul a şters din frumuseţea lor şi, oricât am încerca să păcălim timpul, tot nu putem”, a precizat Mihai Cornel Todoni (foto), primarul  comunei Sarmizegetusa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura