ActualitateFlashPolitica si administratie

Primarul Dan Bobouțanu: Cei care folosesc tehnologia deepfake, încercând să-mi distrugă imaginea, vor plăti

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a decis că este timpul să nu mai stea cu mâinile în sân și să-i demaște pe cei care folosesc conturi false de Facebook și îi denigrează imaginea lui și a echipei sale de la primărie.
Adevărul mereu iese la iveală, chiar dacă mai târziu. Pe asta s-a bazat și edilul șef al Hunedoarei, când a depus plângere la DIICOT Hunedoara și la Directoratul Națio­nal de Securitate Cibernetică (DNSC) din cadrul Guvernului României împotriva celor care vor să-i distrugă imaginea.

Fraudă informatică
Astfel, Dan Bobouțanu a solicitat „luarea măsurilor legale necesare, identificarea făptuitorului, inclusiv eliminarea con­ți­nutului de pe platforma Facebook a unei pa­gini cu identitate falsă care folosește ima­gi­nea mea și vocea prin utilizarea tehnologiei deepfake pentru înșelarea cetățenilor, prin săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fraudă informatică, fals informatic și co­mu­nicare de informații false, fapte care aduc atingere nu doar mie ca persoană fizică, cât și încrederii cetățenilor în instituțiile statului și anume Primăria municipiului Hunedoara și Instituției Primarului, fapte care pot avea implicații serioase asupra securității insti­tuțiilor statului”.

Fostul primar, Viorel Arion, acuzat
„În spațiul public, printr-o platformă de socializare Facebook a apărut o pagină cu identitate falsă, creată în 26 septembrie 2023, care folosește imaginea mea și vocea, prin utilizarea tehnologiei deepfake. Multe dintre aceste videoclipuri de tip deep­fake, folosind imaginea și vocea mea, dezinformează populația prin știri false în scopul slăbirii încrederii populației în insti­tuțiile statului și anume Primăria muni­ci­piu­lui Hunedoara, a cărui conducător sunt în ca­litate de primar. (…).Totodată, înțeleg să arăt că numitul Arion Viorel, cu domiciliul în …., trimite pe rețelele de socializare ca această pagină să fie apreciată, instigând ca astfel de fapte penale să fie propagate în mediul online”, a adăugat în plângerea sa primarul Dan Bobouțanu. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura