Politica si administratie

Așa ceva! Candidaturile AUR riscă să fie invalidate pentru că listele nu au fost semnate de președinții organizațiilor județene

Partidul AUR a fost în profunde ten­siuni în ultima perioadă, ca ur­mare a faptului că listele de candidați au fost făcute la București, fără con­sultarea organizațiilor, cel mai re­cent caz fiind cel de la Buzău, anunță stiripesurse.ro.

Președinte interimar
Aceste liste de candidați, însă, sunt semnate de către persoane care nu se află efectiv în conducerea organi­za­­ți­i­lor, ci au fost numite direct de către George Simion cu încălcarea sta­­tu­tului propriului partid.
Astfel, în actul de numire al acestor per­soane se menționează că per­soana e împuternicită „să exercite atri­bu­țiile specifice președintelui par­ti­dului în județul” respectiv, „sub titu­la­tura de președinte interimar al fili­alei județene”, pentru toate ope­ra­ți­u­nile electorale privind alegerile locale.
Legea 115/2015 prevede la art. 47 alin. (1) că „propunerile de candidați se fac în scris, în două exemplare ori­ginale și două copii, de către partidele politice […], sub semnătura conducerii organizațiilor județene ale acestora și pe baza listei susțînătorilor”.
În primul rând, statutul partidului AUR nu are menționat nicăieri că exis­­tă funcția de „președinte inte­ri­mar”, conducerea organizațiilor/fili­a­le­lor fiind făcută de către președinții aces­tora.
Astfel, printre atribuțiile preșe­din­telui filialei județene AUR, conform art. 47 alin. (1) lit. g) din Statut, este și acela de a „semna împreună cu se­cre­tarul filialei, documentele stabilite de legea electorală pentru alegerile lo­cale, la nivelul acelui județ”. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura