Actualitate

Investitorul de la Mintia, care construiește centrala electrică Mass, a primit acordul de mediu. Este cel mai mare obiectiv industrial din România post-decembristă

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a dat acordul de mediu Com­pa­niei Mass Global Energy Rom pentru construcția noii centrale electrice de la Mintia. Cei de la Mass Global Energy Rom mai au nevoie de autorizația de construcție pentru demararea lu­cră­rilor la Mintia., aceasta fiind obținerea acordului de mediu.

Fără cărbune
„Centrala electrică Mass va avea o capacitate de 1.700 MW. Este cel mai mare obiectiv industrial din România post-revoluționară. Pentru nici un alt obiectiv de o asemenea anvergură nu
s-a mai emis un acord de mediu de la Revoluție încoace. La Mintia nu va mai arde cărbune, ci gaz metan. Să sperăm că vom fi beneficiarii unui mediu mai curat și, în același timp, va fi energie electrică care să ducă la scăderea fac­tu­rilor”, a declarat Georgeta Barabaș, di­rectorul APM Hunedoara.
Acordul de Mediu pentru construirea noii centrale a fost înmânat repre­zen­tanților Mass Global Energy Rom de pre­fectul județului.
„Este o zi istorică și pentru județ, dar până la urmă pentru întreaga țară, pen­tru că discutăm despre o investiție is­to­rică”, a afirmat prefectul Doris Visirin.
Investiția constă în realizarea unei cen­trale electrice cu turbine cu gaz în ciclu combinat (CCTG) MASS Mintia, echi­pată cu două turbine cu gaze, două cazane recuperatoare și o turbină cu abur. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura