Minciuni şi dezinformări. PSD Hunedoara şi falsul scandal din învăţământul hunedorean

PSD Hunedoara încearcă, în stilul deja carac­teristic, să creeze un nou scandal, de data aceasta pe tema schimbării conducerilor unor instituţii de învăţământ din judeţ, acolo unde mandatele directorilor expiraseră. Să nu uităm că vorbim des­pre acelaşi PSD care a politizat până şi posturile de paznici ori femei de serviciu din şcolile hune­dorene, lucru trecut acum sub tăcere de social – democraţi.
Printr-o serie de comunicate de presă, scrisori deschise şi luări de poziţie ale liderilor PSD Hune­doara se încearcă acreditarea falsei teme că ar fi fost operate modificări în structura de vârf a unităţilor şcolare ”din pix” de reprezentanţii Inspec­toratului Şcolar Judeţean Hunedoara, fără nicio procedură şi, mai ales, în afara cadrului legal.
Obişnuiţi, cel mai probabil, cu propriul stil de lucru, cunoscut fiind faptul că au lucrat pe sis­temul ”heirupist” atunci când şi-au impus oamenii la conducerea şcolilor ori a altor instituţii de stat, PSD-iştii hunedoreni mint şi dezinformează cu dezinvoltură, aşa cum ne-au obişnuit, lansând infor­maţii nereale în spaţiul public.
Şi asta pentru că, în realitate lucrurile stau exact pe dos. S-au creat şi respectat toate procedurile, iar directorii proaspăt numiţi în conducerea uni­tăţilor de învăţământ sunt de fapt INTERIMARI, până la organizarea concursurilor pe post.
Aşadar, la data de 9 ianuarie 202 s-au vacantat 102 posturi în structura de conducere a unităţilor şcolare din judeţ, prin expirarea mandatelor directorilor aflaţi în funcţie. Printr-o evaluare a CV-urilor şi scrisorilor de intenţie, în baza unei pro­ceduri a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hune­doara, 70 dintre foştii directori (numiţi de PSD!) au fost RECONFIRMAŢI în funcţie, prin detaşare până în data de 31 august 2021 sau până la data organizării concursului pe post. Din cele 32 de posturi rămase neocupate, în 9 dintre cazuri foştii directori nu şi-au mai exprimat intenţia de a-şi continua activitatea şi nu au depus solicitări în acest sens. De asemenea, în 6 cazuri, foştii direc­tori au solicitat direcţiunea în alte unităţi decât în cele care erau titulari. Tot în cadrul celor 32 de posturi la care facem referire, 4 solicitări au fost înaintate de cadre didactice care nu fac parte din Corpul Naţional de Experţi în Management Edu­caţional (CNEME), însă nu au existat şi alte solici­tări, iar şcolile nu puteau fi lăsate fără conducere. Şi tot în cadrul celor 32 de posturi, 5 cadre didactice care nu sunt în CNEME au acumulat un punctaj superior faţă de cei înscrişi în corpul ex­perţilor, fiind aplicate reglementările legale, res­pectiv art.27 alin ( 4) din Ordinul Ministrului 3969/ 2017. Rezultatele finale ale selecţiei au fost validate în şedinţa Consiliului de Administraţie al ISJ Hunedoara din data de 7 ianuarie 2021 şi afişate pe Forumul ISJ Hunedoara.
Ca atare, temele de discuţie lansate în ultimele zile de reprezentanţii PSD sunt în totalitate false şi nu există nici un ”haos” în învăţământul hune­do­rean, aşa cum încearcă social-democraţii, în mod mincinos, să acrediteze ideea, prin tot felul de canale publice. PSD Hunedoara ar trebui să îşi aducă aminte, şi acest lucru poate fi oricând pro­bat cu date certe, că ani de zile, cât a fost la gu­vernare, a politizat tot ce se poate politiza, fără să se ţină cont decât de culoarea carnetului de partid şi extrem de rar de competenţe.
Să ne aducem aminte, de exemplu, de cazul Rodicăi Dimulescu, fost director al Şcolii Generale ”Dr. Aurel Vlad” din Orăştie, locul de desfăşurare a unuia dintre cele mai grave cazuri de agresiune sexuală între elevi din învăţământul hunedorean. În toamna anului 2019 a fost detaşată, pe criterii politice, la Colegiul Naţional de Informatică ”Carmen Sylva” din Petroşani. Adevăratul examen şi l-a dat însă în vara anului trecut când, schim­bată din funcţie, a găsit de cuviinţă să îl BLESTEME public ”pe cel care şi-a pus semnătura” pe documentul de schimbare din funcţie, fără să-şi găsească nici cea mai mică vină, deşi probleme erau destule la unitatea şcolară din Petroşani. Iar lista ”competenţelor PSD” poate fi completată cu alte şi alte exemple.
Partidul Naţional Liberal şi actuala coaliţie de guvernământ rămâne, aşa cum a promis încă de la învestitură, garantul legalităţii şi transparenţei administrative, iar educaţia reprezintă unul dintre domeniile care trebuie reformat cu prioritate, astfel încât să putem vorbi în cel mai scurt timp despre competenţă şi performanţe educaţionale.

Partidul Naţional Liberal – Filiala Hunedoara

2 comentarii la „Minciuni şi dezinformări. PSD Hunedoara şi falsul scandal din învăţământul hunedorean

  • 13 ianuarie 2021 la 10:05
    Permalink

    Sinteti n8ste jigodii, mincinosi si excroci si voi si PSD-ul. Mintiti oamenii si va bateti joc de ei. Nu va intereseaza numai ciolanul. Aveti in partid penali in functii publice: inculpatul berbeceanu traian. Sa va fie rusine.

  • 13 ianuarie 2021 la 10:07
    Permalink

    Asta este pentru proștii care înghit pe nemestecate toate balivernele voastre. Mai sunt unii, din interior, care știu cu ce ingrediente se face ciorba asta searbădă. Nu ați avut cu cine că i-ați fi schimbat pe toți. Mai ușor cu rahatul ăsta că sunteți la fel de proști și ticăloși ca ceilalți. Nu aveți legitimitate pentru că ați pierdut alegerile dar vă ține Sistemul la butoane. Marș!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare