ActualitateFlashPolitica si administratie

Încă o promisiune onorată de președintele Laurențiu Nistor. Încep lucrările de reabilitare a drumului care leagă municipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia

O veste extrem de bună înainte de săr­bă­torile pascale! O promisiune onorată din nou! Surpriză la ședința ordinară a Con­si­liu­lui Județean Hunedoara, lucrările acesteia fiind întrerupte de directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Despre ce a fost vorba?

Proprietari până în mijlocul drumului
Sorin Maxim a ajuns la Deva chiar în toiul ședinței, pentru a semna un contract extrem de important pentru hunedoreni, cu preșe­din­tele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. Este vorba de contractul cu finanțare europeană pentru modernizarea drumului care leagă Orăștia de Costești și Sarmizegetusa Regia.
Laurențiu Nistor a anunțat că lucrările la a­ceastă investiție vor demara în 15 mai 2024, adică imediat după sărbătorile de Paști.
„Am avut emoții când l-am văzut intrând în sală pe domnul director general de la ADR Vest, pe domnul Sorin Maxim, care a venit cu un lucru deosebit: a venit cu un contract de finanțare a drumului de la Orăștie la Costești, pe care îl doream cu toții de mult timp. Noi am făcut demersurile de foarte mult timp, am făcut proiectarea, licitația. Proiectul s-a întârziat deoarece peste 50 de cetățeni care erau proprietari de terenuri în zona Beriului au fost puși în posesie până în mijlocul dru­mu­lui. Până când am rezolvat problema aceasta, a durat”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Pentru toată lumea
Așadar, Drumul Județean 705A, care leagă mu­nicipiul Orăștie de Costești și Sarmizegetusa Regia, va fi modernizat prin­tr-un proiect finanțat în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027.
„Am atras în județul Hunedoara primele fonduri europene puse la dispoziție prin acest program și sunt mândru că pot să ono­rez o promisiune făcută locuitorilor din zona Orăștiei. Am semnat documentele care des­chid calea demarării acestei investiții atât de așteptate de locuitorii din comunele Beriu și Orăștioara de Sus, precum și de toți cei care vizitează cetățile dacice din Munții Orăștiei, în special Sarmizegetusa Regia”, a adăugat liderul județean.
În cadrul proiectului vor fi reabilitați 17,2 km din DJ 705A, pe sectorul cuprins între Orăștie, mai precis de la intrarea în lo­ca­li­tatea Căstău, și până la ieșirea din Costești. În cadrul proiectului de modernizare sunt pre­văzute o serie de lucrări precum: refa­ce­rea structurii rutiere, amenajarea intersec­ți­i­lor cu drumuri laterale, amenajarea dispo­zi­ti­ve­lor de scurgere a apelor pluviale, înlocuirea podețelor existente și amenajarea unui pod la km 13, precum și consolidarea corpului drumului cu ziduri din beton. Valoarea totală a investiției este de 13,84 milioane de euro, din care finanțare nerambursabilă 13,49 de milioane de euro, reprezentând contribuție din partea Uniunii Europene și de la bugetul de stat. (A.N.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura