Actualitate

Imobilele au fost demolate, dar autostrada stă pe loc

În toamna anului 2015, reprezentanţii CNADNR împreună cu executorul judecătoresc au scos în mare grabă din casă o familie din Şoimuş, proprietatea fiind preluată de către stat pentru construirea autostrăzii. Asta, după ce în nenumărate rânduri, pe numele familiei Ursu au fost trimise citaţii prin care erau siliţi să părăsească imobilul. La un moment dat au fost şi amendaţi cu 3.000 de lei pentru faptul că nu au ascultat de ordinul autorităţilor de a părăsi imobilul intrat în posesia statului.
Acum, situaţia se prezintă în felul următor: casa cu pricina a fost demolată pe jumătate de către foştii proprietari, sub presiunea executării silite, pentru a recupera o parte din materiale. În schimb, şantierul autostrăzii a încremenit acolo unde era în toamna anului trecut, lucrările fiind stopate din lipsa autorizaţiilor. Deci, nici vorbă să fi ajuns lângă proprietatea şoimuşenilor. Din cauză că nu a avut unde să se mute, familia greu încercată a rămas în imobilul fără acoperiş, unde au petrecut aceste zile de iarnă. „Locuim între zidurile rămase în picioare. Banii din despăgubire nu i-am primit. S-a dat sentinţa în prima instanţă, în care ne-a fost admisă cererea privind acordarea unei sume mai mari, dar cei de la CNADNR au contestat-o. Trebuie să aşteptăm acum hotărârea definitivă a instanţei. Iarna o trecem cu greu. Din cauza supărărilor, mama, în vârstă de 70 de ani, a avut un atac cerebral, a fost internată în spital chiar înainte de sărbătorile de iarnă”, ne-a spus Viorel Ursu.
Suma pe care le-a oferit-o statul cu titlu de despăgubire era de aproximativ 90.000 de lei, prea mică faţă de valoarea reală a imobilului. Bani care nu ar fi ajuns familiei Ursu să ridice o casă de la zero, motiv pentru care au cerut în instanţă o sumă corectă. Procesul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara în 2013, iar abia la sfârşitul anului trecut s-a dat sentinţa prin care valoarea despăgubirilor pe care ar urma să le primească a fost dublată faţă de suma iniţială. Familia Ursu mai are de aşteptat sentinţa definitivă de la Curtea de Apel Alba Iulia, abia după aceea va putea să-şi caute un alt loc sub soare, unde să-şi ridice o casă. Familia Ursu nu a fost singura a cărei casă a fost preluată de stat pentru construirea autostrăzii, în aceeaşi situaţie se află alte trei proprietăţi învecinate. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura