FlashSport

Gladiatorii lui Maxim și Bobouțanu, noapte magică! O victorie cât o lume întreagă

La prima ei finală din istorie, Corvinul Hunedoara a câștigat eroic Cupa României Betano, învingând-o pe Oțelul Galați la loviturile de departajare, 3-2, după 2-2 în timpul regulamentar. Divizionara secundă merge în preliminariile Europa League, în primul tur al calificărilor!

Epuizați fizic

 

Gălățenii mai experimentați, adică nu se avântă, hunedorenii exaltați, încercând să surprindă. Aceasta a fost ideea startului finalei. Spectacolul total din tribune a făcut ca și fotbalul să fie mai suportabil. Adevărații eroi ai confruntării au fost în afara gazonului. Au colorat un meci început monoton, care a căpătat multă culoare după minutele de tatonare, a scris gsp.ro. Corvinul a fost ca un boxer care a refuzat să cadă, istovit de lupta cu un oponent mai tehnic. Știind că are nevoie de o oportunitate pentru a da KO adversarului. Hunedorenii au fost epuizați fizic în final, au tras de fiecare secundă, au început să ceară schimbări pe bandă rulantă. Cu ultimele puteri, Corvinul a încercat să dea lovitura vieții! Și cum a putut să joace finalul timpului regulamentar!

 

Miză uriașă

Practic, prelungirile oficiale au început cu „chifla” lui Gaitan (96) din poziție centrală. Cei doi luptători au continuat să se bată în arenă, chiar dacă resursele au mai scăzut. Miguel Silva (108) s-a vrut Messi, a driblat tot, dar a și ieșit în decor, luând apoi reclamele la pumni, de nervi.

Corvinul a găsit puteri nebănuite pentru a rezista. Oțelul a fost părăsită de discernământ în acțiune. Penalty-uri! Cisotti – sigur, Coman – slab și Pap l-a citit!

Lefter l-a lăsat cu gura căscată pe Gaitan, iar Manolache a fost letal. Portarul Corvinului a simțit că poate fi eroul finalei vieții, l-a citit și pe Lameira. Cu șansă, cu o ultimă răsuflare, Bradu a înscris, deși Pap a atins mingea. Ghiocel a fost introdus pe teren pentru penalty-uri și a reluat penibil!

Pentru ca dramatismul să ajungă la paroxism, Pap a fost de senzație în fața unui Pîrvulescu apăsat de miza uriașă. Miguel Silva – clasă, Hergheligiu – duce Corvinul în paradis, cu o execuție senzațional de simplă!

FINAL » Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați 2-2 (3-2 la penalty-uri)

 • Au marcat: M. Coman ’39; Manolache ’74 / Rusevic ’27, ’58
 • 11.703 spectatori la meci, număr oficial.

Loviturile de departajare în Corvinul – Oțelul, finala Cupei României Betano:

 • Gălățenii execută primii, prin căpitanul Juri Cisotti. Dorinel Munteanu nu poate să se uite, a întors privirea!
 • Cisotti înscrie, 1-0 pentru Oțelul.
 • Șutul lui Marius Coman este apărat de Eduard Pap!
 • Ratează și Pablo Gaitan, Lefter îl ghicește și parează execuția!
 • Antoniu Manolache transformă cu siguranță, în plasa laterală, pentru 1-1.
 • Dorinel Munteanu nu mai suportă tensiunea, a plecat spre vestiare!
 • Lameira ratează, Dorinel a simțit bine! Lefter APĂRĂ din nou, ce inspirație!
 • Antonio Bradu transformă fără emoții, Corvinul conduce cu 2-1 după câte 3 execuții.
 • Ghiocel ratează, trimite peste poartă, iar hunedorenii au o mână pe trofeu!
 • Pîrvulescu este ghicit de Eduard Pap, portarul Oțelului apără și suspansul se prelungește.
 • Miguel Silva rămâne cu sânge rece și îl „execută” pe Lefter, dar Corvinul are ultima execuție.
 • Hergheligiu ÎNSCRIE, CORVINUL CÂȘTIGĂ CUPA ROMÂNIEI BETANO!
 • Târziu spre dimineașă, circa 300 de hunedoreni au așteptat să vină autocarul cu jucătorii echipei  câștigătoare a Cupei României. În fașa casei de cultură,   Corvinul a fost primită , acasă, cu mult fast, cu fumigene și petarde , cu aplauze si multă sampaniei. A fost o primire plină de simpatie  a acestor campioni merituoși. Felicitări Corvinul, felicitări Hunedoara!!
 • ”E magic. E încununarea la tot ceea ce am muncit până acum. Dumnezeu nu te lasă când muncești corect, faci lucrurile cum trebuie, îți aduce aduce și satisfacții enorme”, a spus Neacșa la fiesta de acasă de la Hunedoara. Și a continuat: ”Nu ne oprim. Peste orice adversar am da ne dăm viața pe teren, pentru că e fotbal, ne place să facem lucrul ăsta, zi de zi venim cu plăcere și o să o facem în continuare. Gașca nebună nu se oprește aici!”, a spus Neacșa despre faptul că echipa hunedoreană va evolua într-o competiție europeană.

 

„Am atins stelele cu mâna”

 

„Se face ziuă când scriu rândurile acestea! Mândru de acești băieți. Mândru de Maxim. Mândru de Andone. Mândru de Apostu. Mândru de toți colaboratorii clubului nostru. Dar, mai ales, mândru de toți hunedorenii care și-au susținut echipa din tribunele stadionului din Sibiu sau din fața televizoarelor! Sunt fericit că și prin acest proiect am reușit să redăm mândria de a fi Hunedorean! Vă mulțumesc, dragi hunedoreni, pentru susținerea proiectului…”Un oraș, O comunitate, O echipă!” Felicitări, Corvinul Hunedoara! Aseară, am simțit cum am atins stelele cu mâna! Împreună, de această dată, a scris Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara pe pagina sa de Facebook.

 

 

 • În urma triumfului din finala Cupei României, Corvinul ar urma să joace în turul 1 preliminar al Europa League, dacă UEFA îi va da undă verde clubului de la Hunedoara.
 • Echipe precum Silkeborg (Danemarca), Rijeka (Croația), Wisla Cracovia (Polonia) sau Tobol (Kazahstan) îi pot ieși în cale Corvinului în primul tur preliminar din Europa League.
 • În rândul cluburilor de mai sus mai pot intra și alte formații din campionatele Greciei, Israelului, Ciprului, Ungariei, Azerbaijanului, Republicii Moldova și din Kosovo, unde situația clasamentului nu este încă una clară. (A.N.)

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura