Actualitate

Un mare of al simerienilor și al întregii zone s-a rezolvat. Acum, la Spitalul General CF Simeria se pot face radiografii dentare de toate tipurile, cu un aparat modern

Magdalena Șerban

Cei din Simeria știu pe propria piele cum e să fi nevoit să mergi la Deva și apoi să te întorci, doar din cauză că ora­șul nu dispune de un serviciu me­dical major, și anume radiologia den­tară. A venit timpul ca lucrurile să se schimbe, așa că Spitalul General CF Simeria a achiziționat un aparat per­formant, ce a fost dat în circuitul public.

Depistează problemele dentare cu o radiografie digitală sau un CT
„Radiologia dentară este o ramură esențială a stomatologiei, care utili­ze­ază tehnologia razelor X și a altor tipuri de radiații pentru a obține imagini pre­cise ale dinților, maxilarelor și țesu­tu­rilor înconjurătoare. Aceste imagini sunt de o importanță crucială pentru diag­nosticarea și tratarea afecțiunilor dentare, cum ar fi cariile, problemele de rădăcină, tumori sau infecții. Cu ajutorul aparatului (CBCT), cumpărat din bu­ge­tul propriu, vom putea realiza radiografii dentare 2D și 3D, de toate tipurile. Exa­minarea tomografică nu se face doar pe partea de Stomatologie, ci mai cu­prinde tot segmentul ORL (căi aeriene, sinusuri, ureche), Chirurgie orală și maxilo-facială, Reumatologie (arti­cu­lație temporo-mandibulară) și Neu­ro­logie, Ortopedie (coloană cervicală). Am ales aparatură radiologică de înaltă performanță, care să aibă cel mai mic grad de iradiere. Am ținut cont de ne­ce­sitatea foarte mare și de multiplele so­li­ciătri pe acest segment medical, prio­ritizând investiția. Pacienții trebuie să se poată trata la ei în oraș, nu să circule kilometri peste kilometri ca să reu­șeas­că să-și facă o investigație de acest gen. Mai vreau să precizez că progra­mul este de Luni până Vineri, în inter­valul 8:00-11:00, cu programare la numărul de telefon 0755 171 499”, a transmis managerul Spitalului General CF Simeria, dr. Andrei Bolojan (foto). Acesta a mai spus că se urmărește in­tro­ducerea serviciului medical în con­tractul cu Casa de Sănătate, pentru a le oferi celor în cauză și facilitatea de a beneficia de gratuitate, în baza sta­tu­tului de asigurat. Deocamdată, ra­dio­gra­fiile sunt contracost.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura