Actualitate

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență Deva. Aceasta a devenit funcțională de curând, după ce instituția județeană a investit sume importante în acest proiect.

Fonduri europene
„Am vizitat, astăzi (n.r.-ieri), Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Deva, devenită funcțională în noul spațiu modernizat. Am dorit să văd cum se desfășoară actul medical într-un spațiu complet nou, dotat la cele mai înalte standarde în domeniu.
Consiliul Județean Hunedoara a derulat un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin care Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Deva a fost extinsă cu un corp nou de clădire pe două niveluri și care împreună cu spațiul vechi însumează 1.400 mp. În urma realizării acestei investiții majore, Urgența din Deva a fost considerată de către conducerea ADR Vest un exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest”, susține Laurențiu Nistor, președintele Con­siliului Județean Hunedoara.
„Zona de triaj – foarte spațioasă, ca­bi­ne­tele de consultații, staționarele, cabinetele personalului medical și zona distinctă des­tinată urgențelor pediatrice oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act medical performant.
În paralel cu acest proiect, am derulat o a doua investiție, realizată de această dată din bugetul Consiliului Județean Hunedoara, prin care a fost realizată o etajare supli­men­tară. Aceste spații includ o sală de așteptare pentru însoțitorii pacienților ajunși la ur­gențe, precum și o zonă destinată admi­nistrației spitalului. Sunt două facilități care oferă spitalului din Deva standarde înalte de funcționare și arată atât respectul pentru pacienți, cât și pentru echipa medicală și administrativă a unității sanitare.
Investiția totală s-a ridicat la 17,4 milioane de lei, iar fondurile au fost asigurate prin Pro­gramul Operațional Regional 2014-2020 și bugetul CJ Hunedoara”, a afirmat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura