Hoții de catalizatoare auto, condamnați la închisoare

Maximilian Gânju

La adăpostul nopții, suspecții tăiau catalizatoarele autoturismelor parcate pe străzile din municipiul Brad. Furtul fil­trelor autoturismelor a devenit o „afa­cere” pentru hoți, pentru că primesc sume deloc de neglijat datorită metalelor rare conținute. Suspecții, doi bărbați de 27 de ani respectiv 40, primul din Vața de Jos iar celălalt din municipiul Brad, au fost ajutați de o tânără, acuzată și ea de com­plicitate.
Cei doi hoți au furat șase catalizatoare auto până să fie prinși de polițiști și acuzați de furt calificat. Fănl Păşcău, Florin Bănăţan și Nicoleta Coza au fost judecați, iar pro­curorii spun că indivizii studiau terenul înainte de a acționa. ”Cei doi inculpați s-au de­plasat în satul Căzănești, unde anterior observase un autoturism marca Renault Clio, parcat pe marginea unui drum lătural­nic. Acolo, inculpații au tăiat toba de eșa­pa­ment a autoturismului și au luat cataliza­torul. În acest timp, complicea lor a stat în mașină, asigurându-le siguranța comiterii furtului prin paza locului. Acest catalizator a fost vândut de către cei trei inculpați pentru o sumă de circa 720 lei, bani pe care i-au îm­părțit între ei. Inculpații au hotărât să sus­tragă un alt catalizator de pe o mașină pe care au văzut-o parcată la intersecția DN7 cu drumul județean ce duce în Vălișoara. Cei trei inculpați s-au deplasat în acel loc, unde au găsit nepăzită mașina marca Opel Corsa. Unul dintre ei a intrat prin portbagaj în habitaclul mașinii de unde a sustras o pe­reche de ochelari de soare, un telefon mobil cu taste și cricul auto. Apoi, au tăiat țeava de eșapament a mașinii, sustrăgând catali­za­torul”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Prinși la o razie în Deva
Cei doi bărbați au fost opriți de polițiști pe calea Zarandului din Deva, unde avea loc orazie. În mașina lor au fost găsite mai multe scule, cricuri, precum și catalizatorul sustras în acea noapte. Judecătoria Brad l-a condamnat pe Pășcău l la 2 ani şi opt luni în­chisoare cu suspendare. Florin Bănățan a primit 1 an şi opt luni închisoare cu sus­pen­dare iar Nicoleta Coza un an şi trei luni în­chisoare cu suspendare. Sentința Judecă­to­riei Brad nu este definitivă iar inculpații, pă­gubiții și procurorii pot face apel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.