Comunitate

Băița își va sărbători femeile

Magdalena Șerban

Administrația publică din Băița știe foarte bine cum să respecte partea feminină a comunității, an de an (ex­clu­zând perioada pandemică cu res­tricțiile din acea vreme) pregătind un eveniment dedicat zilei de 8 Martie. Nici acum nu va face excepție, în data de 9 Martie, de la ora 17:30, la Căminul Cultural din satul principal invitând doamnele și domnișoarele să sărbă­to­rească împreună primăvara și femi­ni­tatea. Programul artistic pregătit pen­tru acestea va fi susținut de Bogdan Toma&Formația Hunedorenii.

O misiune
„Cea mai Serioasă, Cea mai Sexy, Cea mai Romantică, Cea mai Bună Dansa­toare şi Cea mai Elegantă sunt unele din titlurile care au fost acordate și în edițiile trecute și le vor binedispune și acum pe participante. Nu facem liste, nu se înscrie nimeni, sunt așteptate toate cele care vor să vină. Nu prioritizăm. Vrem să fie echitabilă acțiunea. Ne-am pregătit pentru câte ar fi să fie. La intrare vor primi o floare, o cutie de ciocolată și un bilet la tombolă. Ca de obicei, vor avea șansa să câștige o serie de premii ce includ produse indispensabile unei femei și se vor putea astfel bucura și de surprize. Așa că le invit să ne ofere plăcerea să le celebrăm. Că sunt mame, bunici, străbunici, fiice, surori, colege, ele duc greul zilnic. Să fim sinceri, de foarte multe ori nu e ușor să fii femeie. E un privilegiu, dar poate fi și o povară. Deasta trebuie să fie și să se simtă prețuite. Vă așteptăm la eveniment”, a transmis Damian Diniş (foto), primarul din Băiţa. Nu vor lipsit nici delicatesele şi băutura fină.

Reamintim
Ziua Internațională a Femeii a fost adop­tată în 1977, printr-o re­zo­luție a Adu­nării Gene­rale a ONU. În fapt, la origini, datarea e mai înde­lun­gată. A fost marcată pentru prima dată la 28 martie 1909, în urma unei decizii a Par­tidului Socialist American, sub denu­mirea „Ziua națională a femeii”. La 23 martie 1909, în New York, a avut loc o conferință a socialiștilor americani, unde s-a discutat despre drepturile femeilor. În august 1910, cu ocazia Internaționalei Socialiste reunită la Copenhaga, acti­vista socialistă germană Clara Zetkin, împreună cu colega ei Luise Zietz, propun sărbătorirea zilei internaționale a femeii, fără a specifica însă o dată anu­me. Așa se face că Ziua internațională a femeii a fost sărbătorită pentru prima dată anul următor, în 19 martie 1911. În­cepând cu 1913, femeile din Rusia au celebrat-o în ultima dumi­nică din fe­bruarie. După Primul Război Mondial, sărbătoarea a fost uitată în cea mai mare parte în Occident. La sfârșitul anilor 60, a fost readusă la viață de unele grupări fe­ministe, sub numele „Ziua internațională a luptei feministe”, ce semnifică resur­gența radicalismului politic. A devenit una din ce în ce mai populare, până când a fost decretată de Organizația Na­țiu­nilor Unite în 1975. Următoarea etapă în instituirea zilei dedi­cate femeii a fost pro­clamarea, în 1977, de către ONU, a Anului Internațional al Femeilor și de­cla­ra­rea perioadei 1976–1985 ca Deceniul ONU pen­­tru con­di­ția fe­meii.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura