Comunitate

Spitalul din Simeria și-a completat echipa cu un alt profesionist: dr. Ioan Bica – medic primar recuperare medicină fizică și balneologie

Magdalena Șerban

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați doctori din județ, Ioan Bica – medic primar recuperare medicină fizică și balneologie, activează din luna curentă la Spitalul General CF Simeria.

Boala nu iartă
„Pot fi găsit în fiecare marți, de la ora 15:00, iar dacă adresabilitatea va fi una foarte mare, firesc, voi fi prezent și mier­curea, de la aceeași oră. Legat de partea medicală, cele mai întâlnite afecțiuni sunt bolile aparatului locomotor (de la cele reumatismale inflamatorii până la cele reumatice degenerative), patologiile post-traumatice, recuperarea – în cazul celor protezați, cei cu accidente vas­cu­lare cerebrale (hemipareze) – mai ales post AVC-uri ischemice. Vrem să facem, pe lângă electroterapie, și kineto, însă tre­buie discutat cu conducerea spi­ta­lu­lui. Dorim să extindem serviciul medical, să-l diversificăm. În rest, suntem pe te­rapie fizicală, oferind consultații și tra­ta­mente fizioterapeutice. Sunt boli precum herniile de disc, lombalgiile cronice, ra­di­culalgiile, adică tratabile prin consultație, tratament medicamentos și tratament fizical, până la operație. Dacă pacienții mai au efectuate și radiografii, RMN-uri și EKG-uri, acestea ne ajută foarte mult. De asemenea, sunt bolnavi cu diferite afecțiuni asociate, cardiaci, de exemplu. Și ei au dureri, și ei trebuie tratați. Normal, vorbim de o terapie mai restrictivă, dar se pot trata. E benefic să știm să in­ter­pre­tăm EKG-urile, eu folosesc de mult timp, fiind benefic în recomandarea tra­ta­mentului. Și cei care au contraindicații trebuie tratați. Au dreptul la viață nor­mală. (…) Am făcut școala la București, iar recuperarea din România a fost una dintre cele mai bune din Europa, la vre­mea respectivă. Doar de vreo 20-30 de ani s-a ridicat și în țprile europene. Practic ramura aceasta medicală de vreo 30 de ani”, a punctat dr. Ioan Bica (foto sus), medic primar recuperare me­dicină fizică și balneologie. Acesta a mai spus că deși era rezident pe Recuperare, primariatul l-a dat în Medicină Generală, la Timișoara. Pe vremea aceea era per­mis. A lucrat 3 ani pe Salvare, a lucrat și ca medic de familie, toate acestea aju­tându-l foarte mult în perfectarea sa ca medic.

Investigație de top
„Este una dintre specialitățile me­dicale solicitate de multă lume. Din păcate, afecțiunile cre­ează disconfort și du­rere mai cu seamă după o anu­mită vârstă. În curând va fi pus în funcțiune (du­pă finalizarea avizării) și noul aparat (CBCT ) achi­ziționat recent, care pe lân­gă ra­dio­grafii dentare 2D și 3D – de toate tipurile, inclusiv com­puter to­mograf pe partea de Sto­ma­to­logie și tot segmentul ORL (căi aeriene, sinusuri, ureche), Chirurgie orală și maxilo-facială, Neurologie, Ortopedie (coloană cer­vi­cală), are ca spectru și Reumatologia (articulație temporo-man­dibulară), deci va fi de mare folos și pe acest palier, venind în com­pletarea serviciilor me­di­cale oferite în cabinetul dom­nului dr Bica cu a­cest tip de inves­tigație. Spre ex­em­plu, cei care suferă de spondiloză vor putea fi examinați cu acest echi­pament”, a transmis ma­nagerul Spi­ta­lului General CF Simeria, dr. Andrei Bolojan (foto 2).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura