Comunitate

Nouă promoţie de absolvenţi la Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” Călan

Magdalena Şerban

Ieri, Casa de Cultură din Călan a găzduit ceremonia de absolvire a peste 300 de asistenţi medicali generalişti şi de farmacie, proaspăt absolvenţi ai Şcolii Postliceale “Carol Davila” din localitate. Jurământul Asistentului Medical a fost momentul-cheie al evenimentului, în urma depunerii lui, aceştia devenind cadre medicale cu acte în regulă.

Forţă de muncă pentru judeţ şi nu numai
“Mă bucur că am putut să pun bazele şi să duc mai departe această şcoală, ce a dat societăţii, până acum, peste 3.300 de absolvenţi. Şi nu făcuţi pe bandă rulantă, cum mă denigrează gurile rele, ci competenţi pe piaţa muncii. Drept dovadă stă faptul că pe unde merg, prin orice instituţie spitalicească sau cabinet medical individual, întâlnesc un fost sau o fostă elevă a şcolii. De exemplu, peste 80 la sută din angajaţii de la Spitalul Judeţean din Deva sunt foşti absolvenţi de-ai şcolii noastre, iar în Valea Jiului, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, sunt peste 40 la sută din angajaţi ce au absolvit tot la noi. Plus mulţi alţii care activează în cadrul farmaciilor din judeţ sau îşi fac meseria fie în alte zone ale ţării, fie peste hotare”, a subliniat Eleonora Gavrilesc, managerul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Călan. Pe scenă a fost invitat şi primarul Devei, Mircia Muntean, care a apreciat că “sunt ferm convins că această deosebită meserie a fost şi va fi dusă mai departe cu multă pricepere de absolvenţii acestei instituţii de învăţământ, aşa cum au făcut-o şi predecesorii lor. Le doresc succes!”, a spus edilul amintit. La manifestare, au mai fost prezenţi colaboratori ai şcolii, precum şi ai Asociaţiei Umanitare Societatea Doamnelor din Călan, afiliată Confederaţiei Naţionale a Femeilor din România şi totodată, ca activitate, Şcolii Postliceale “Carol Davila” din Călan. Evenimentul a continuat cu un spectacol popular şi un banchet pe cinste.

O istorie de două decenii
Şcoala Postliceală „Carol Davila“ Călan a fost fondată în anul 1992, fiind o filială a Şcolii Postliceale Carol Davila-Bucureşti. Pe lângă Călan, instituţia îşi mai desfăşoară activitatea şi la structurile din Deva şi Caransebeş. În acest an, şcoala a  împlinit două decenii de la fondare, istoria ei fiind una cu multe file. În 1999, a primit autorizaţia de încredere, emisă de Ministerul Educaţiei Naţionale, iar în anul 2009, la propunerea Comisiei Naţionale de Evaluare şi Acreditare a Învăţământului Preuniversitar, a fost acreditată prin Ordinul emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. “Am început cu un număr de 72 de persoane, iar acum, am ajuns să fim importanţi furnizori ai forţei de muncă pe piaţa de profil, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a spus, în încheiere, managerul Şcolii Sanitare din Călan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.