Actualitate

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale, ci pe terenul de fotbal. Au fost câteva zile cu un spectacol total pe drep­tunghiul magic, nivelul competiţiei între­când toate aşteptările, fiind foarte ridicat. Așadar, edilii au arătat că știu și fotbal, iar ai noștri au ajuns vicecampioni europeni.

Cel mai bun jucător al turneului
Un număr de 16 echipe naţionale au fost prezente la competiţie, ele fiind împărţite în patru grupe de câte patru echipe, primele două clasate calificându-se apoi pentru fazele eliminatorii.
Primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui (foto), a fost singurul edil din județul nostru care a par­ticipat la cam­pio­natul primarilor la fotbal.
Echipa naţională de fotbal a pri­ma­rilor din România a câştigat medalia de argint la Cam­pio­natul European. Pri­marii tricolori s-au în­cli­nat în finală în faţa Cehiei, scor 1 – 3. Cel mai bun jucător al turneului a fost declarat primarul comunei Măureni (județul Caraş – Severin), Brian Filimon (PSD). Acesta a fost şi golgheterul României în competiţia care a prefaţat Campionatul European de fotbal din această vară, scriu cei de la stiripesurse.

Foști fotbaliști
„Am reprezentat cu mândrie ţara şi tri­colorul, dar şi comunitatea extrem de frumoasă de la Măureni Mă bucur că am reuşit să devenim vice­cam­pioni europeni, mai ales că, în com­petiţie, au fost echipe cu foşti fot­balişti de înalt nivel. Spre exemplu, Italia l-a avut în componenţă pe fostul jucător al AS Roma Damiano Tomassi. […] A fost un exerciţiu de reprezentare foarte bun şi am construit legături pe care le vom fructifica inclusiv din perspectivă administrativă. Atât cu primarii din alte ţări, cât şi cu primarii din întreaga Românie, pentru că trebuie spus că au fost reprezentate foarte multe dintre judeţele ţării”, a declarat primarul Brian Filimon. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura