Sport

Cine sunt vinovații de eșecurile pe bandă rulantă? CSM Deva ratează din nou promovarea directă în Liga Florilor

Derulat la Iași, Turneul de promovare directă în Liga Florilor, sau dacă vreți Liga națională de handbal feminin, a fost unul la care echipa clubului CSM Deva nu și-a atins obiectivul stabilit în urmă cu un an. Atunci, Marian Munteanu a fost înlocuit, fiind vinovat de ratarea obiectivului, iar echipa a primit un obiectiv pe măsura susținerii finan­ci­a­re. Au fost aduse la echipă jucătoare cu ștaif, transferate de la cluburi din țară sau din Europa, pe bani buni și cu  promisiunea că la finalul sezonului, echipa va promova în Liga Florilor.
În semifinale
La finalul sezonului, formația deveană a ocupat locul întâi în seria a C din Divizia A, unde nu a avut adversar puternic dar, stupoare generală, antrenorul prof. Daniel Gheorghe a plecat  spre formația din Iași tocmai când a aflat că nu va mai fi o susținere financiară pe măsura pro­mi­siunilor. Așa că la turneul important de calificare în prima ligă de handbal fe­mi­nin, la fel ca și anul trecut, hand­ba­listele de la CSM Deva au pierdut în se­mi­finalele primului turneu de pro­mo­vare în Liga Florilor. După ce, în prima zi a turneului devencele au învins pe CSM Galați, cu 27-22 (11-13), în semifinale, fe­tele pregătite de Valentina Ardean Elisei și Olivia Nanu, au pierdut în fața celor de la CSM Slatina, cu 22-32 (10-17). Formația olteană s-a impus clar, 32-22, după ce avea un avans de șapte goluri încă de la pauză, 17-10.Meciul a fost la discreția echipei din Slatina, care a condus în permanență pe tabelă. Echilibrul s-a rupt definitiv după primul sfert de oră, când Slatina a „evadat” la +7 (13-6, de la 10-6), astfel că jocul s-a transformat într-o cursă de urmărire de la mare distanță pentru hunedorence. Orsolya Mozes a înscris de 5 ori pentru Deva, urmată de Sutranova, Orsivschi și Darie, cu câte 3 reușite. De la învin­gă­toare, s-a remarcat Diana Lixăndroiu, cu 6 reușite. E momentul să le felicităm pe handbalistele de la Deva pentru tot ceea ce au făcut în actualul sezon și să le urăm succes în ceea ce priveşte po­si­bila promovare, la o a doua șansă, când vor evolua și în al doilea baraj de pro­mo­vare în Liga Florilor.
Devencele vor juca în al doilea baraj de promovare, care se va desfășura, dacă nu apar modificări de ultim mo­ment, în perioada 24-26 mai, locația ur­mând a fi stabilită de către Federația Română de Handbal și la care vor lua parte locurile 3 și 4 de la turneul de la Iași și pozițiile 11 și 12 din Liga Florilor. Identic cu situația de anul trecut, când CSM Deva a ratat promovarea.
Se spunea că lucrurile sunt în regulă
Este totuși o întrebare care așteaptă un răspuns: cine este vinovat pentru faptul că echipa a ratat, din nou, pro­mo­varea directă în condițiile în care s-au investit destule resurse financiare și umane în această echipă și obiectiv impus? Nu o să merg mai departe, dar răspunsul este unul singur.. manage­mentul defectuos și vocile care au cân­tat de foarte mult timp că echipa  este ca și promovată. Faptul că deseori s-a spus că acest club sportiv lucrurile merg excelent, că numărul sportivilor se apropie de 1.000, dar banii erau sub nivelul solicitărilor celor de la secțiile de performanță, a dus la aceste nerealizări. Echipa de handbal a fost susținută la limita subzistenței financiare pentru o astfel de promovare, echipa de fotbal a clubului a încheiat sezonul sub obiec­tivul propus, alte secții caută variante de subzistență pentru a participa la di­ver­sele competiții, iar alți sportivi valo­roși nu știu dacă pot participa la com­pe­tiții importante de calificare din acest an. De fiecare dată li se spunea că nu sunt bani. Felicitări pentru echipa de futsal a CSM Deva care a cucerit un tro­feu important, Cupa României și un loc pe podiumul campionatului, meritul fiind aici al lui Dorin Popa, care a făcut destule presiuni pentru a avea fondurile necesare.
Președintele clubului devean și-a dat recent demisia, are și el o vină pentru aceste eșecuri, dar  iubitorii sportului din Deva rămân nemulțumiți.
(Nicolae Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura