Eveniment

Mărturisirile bărbatului care şi-a ucis părinţii cu ciocanul în faţa instanţei. „Totul a început din copilărie”

Loredana Goangă03 Gabriel Vittorio Bat

Deveanul Gabriel Vittorio Băţ (foto), bărbatul care a luat viaţa părinţilor săi, după ce le-a crăpat capetele cu un ciocan, a făcut declaraţii şocante în faţa instanţei. Ieri, în cadrul şedinţei de judecată, acesta a ales să le spună magistraţilor cum s-a întâmplat totul şi din ce cauză a recurs la acest gest înfiorător.
Terorizat de părinţi
Ridicat în picioare în faţa magistraţilor, Gabriel Vittorio Băţ şi-a recunoscut faptele însă a spus că acestea îşi au rădăcinile în trecut: „Tot ce s-a petrecut are legătură şi începe cu mulţi ani în urmă, datorită firii autoritare şi despotice a tatălui meu. Viaţa mea a fost controlată încă din copilărie”. Bărbatul a povestit că părintele său era obişnuit să dea ordine la toţi şi comportamentul său te ducea cu gândul la unul comunist, mai ales dat fiind faptul că avea cărţi care descriau viaţa lui Hitler, Stalin şi a Mareşalului Ion Antonescu. „Ajunsese să o controleze şi pe mama, luându-i toţi banii care îi aducea în casă, iar năzbâtiile pe care le făceam în copilărie au fost răsplătite cu bătăi crunte”, a mai adăugat inculpatul. După terminarea liceului, bărbatul a fost obligat să meargă la Facultatea de Inginerie, facultate care nu i-a plăcut niciodată, şi pe care a absolvit-o în 13 ani, în loc de cinci ani, din cauza apariţiei şi dezvoltării bolii psihice de care suferă. Acesta a plecat în Canada să îşi facă o viaţă mai bună, însă când s-a întors fără bani a stârnit şi mai mult mânia tatălui. Pe de altă parte, şi mama criminalului a contribuit la suferinţa lui. „Îmi aduc aminte cu obsesie cuvintele mamei că eu trebuia să fiu strâns de gât încă de mic, să nu mă mai dezvolt şi să le fac lor probleme”, a declarat Băţ.
Nu a mai putut îndura
Anul trecut, de Crăciun, deveanul în vârstă de 57 de ani a mers în vizită la un prieten, unde a întâlnit o atmosferă de linişte şi armonie, aşa cum este de sărbători. „Atunci când m-am întors acasă, pe 26 decembrie, tatăl meu a făcut încă o dată bilanţul vieţii mele, punând accentul pe ultimul an. Pentru că abia trecuse Crăciunul şi venea Revelionul, firea mea paşnică aştepta alte cuvinte, în schimb el a început să mă jignească, să spună că sunt un handicapat, o persoană întreţinută, şi chiar m-a scuipat. În acele momente nu am mai putut răbda atmosfera care ajunsese să fie de nesuportat. Tot ce am găsit de cuviinţă să fac, a fost să pun capăt acestui chin prin lovirea tatălui meu cu un ciocat aflat la îndemână”, a povestit inculpatul. Imediat după întâmplare, bărbatul a încercat să discute cu mama sa, dar aceasta urla într-una şi îl jignea. Văzând că nu se opreşte, fiul său s-a întors în cameră, a luat ciocanul şi i-a zdrobit şi acesteia capul. După ce a comis crimele, Băţ s-a spălat pe faţă cu apă rece să se liniştească, s-a întins în pat şi a stat aşa până a adormit. Ulterior, ciocanul l-a aruncat la tomberon, a mutat cadavrul mamei lângă cel al tatălui, iar cearceafurile şi plapumele pline de sânge le-a pus în saci de plastic şi le-a lăsat în cameră.
Mărturie susţinută de verişoara sa
Citată ca martor, Monica Băţ, vara inculpatului şi nepoata octogenarilor ucişi, a declarat că a copilărit împreună cu Gabriel Vittorio Băţ şi că până la terminarea liceului a fost un elev extraordinar. Potrivit spuselor acesteia, după anii 2000, când bărbatul s-a întors acasă din Canada, femeia a observat că era marginalizat de părinţi, iar atunci când mergeau în vizită nu îl mai chemau să fie de faţă. Ba mai mult, tatăl îl vorbea de rău şi îl denigra, spunând că nu lucrează şi că este bolnav. Totodată, unchiul său era zgârcit şi se certa cu toată lumea, implicit şi cu fiul său, când venea vorba de bani.
Următoarea şedinţă de judecată a fost stabilită peste două săptămâni, pe data de 21 mai, când instanţa va audia un alt martor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura