Comunitate

La Sarmizegetusa, asistaţii social, puşi la treabă

04 Mihai Cornel Todoni primar sarmizegetusa 1549Magdalena Şerban

Curăţenia de primăvară se desfăşoară din plin în mai toate oraşele şi comunele din judeţ. În comuna Sarmizegetusa, asistaţii social, care beneficiază de Legea 416, potrivit căreia, pentru a-şi încasa indemnizaţia lunară, trebuie să presteze un anumit număr de ore de muncă, au fost scoşi în teren.
„Ne-am apucat de curăţenia de primăvară, decolmaltând şanţurile şi adunând deşeurile. Nu e vorba de multă mizerie, pentru că acţiuni de acest fel întreprindem lunar, nu doar în primul trimestru al fiecărui an. Avem opt persoane active care beneficiază de ajutor social şi cu ei facem curăţenie. Am toaletat şi marginile de drumuri, iar localnicii îşi văruiesc pomii şi se ocupă fiecare de partea frontală a propriei case”, a declarat Mihai Cornel Todoni (foto), primarul comunei Sarmizegetusa. Acesta a mai menţionat că la nivel de comună, serviciul de salubritate este asigurat de o societate privată, iar contractele s-au făcut direct cu proprietarii caselor, nu cu primăria. Astfel, restanţele gospodăriilor personale nu afectează administraţia locală şi nici obligaţiile acesteia.

One thought on “La Sarmizegetusa, asistaţii social, puşi la treabă

  • Zidul vestic al fostei capitale dacice Sarmizegetusa a fost distrus pe o lungime de 30 de metri, dupa ce autoritatile hunedorene au aprobat construirea unei parcari in zona. Bucati imense de piatra s-au desprins si au cazut din zidul cetatii dupa ce un excavator a efectuat cateva lucrari necorespunzatoare.. „Toata lumea striga ca n-au masinile unde sa parcheze. Ei acuma am facut si parcarea asta. Cei care ne contesta ar trebui sa vada ce se intampla in interiorul cetatii si nu in afara cetatii”, a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Parcarea de aproape 3.000 de metri patrati este amenajata chiar langa zidurile cetatii, pe o zona in care in anii ’80 au fost gasite urme ale existentei dacilor. Nu este pentru prima data cand relicve istorice de nepretuit sunt distruse cu largul concurs al autoritatilor. Pe vremea lui Ceausescu, un sanctuar intreg a fost distrus pentru a fi construit un heliport, iar in ultimii ani cetatea a fost distrusa de cautatorii de comori dacice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura