FlashPolitica si administratie

Laurențiu Nistor, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Hunedoara: Sănătatea este o prioritate încă de la începutul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean

„Sănătatea este o prioritate încă de la începutul mandatului meu de pre­șe­dinte al Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Ju­de­țean Hunedoara.

Un câștig pentru micuții pacienți, părinți și medici
Investițiile în infrastructura sanitară au impact major asupra confortului pa­cientului, dar ajută și la creșterea ca­lității actului medical.
Modernizarea Spitalului Județean de Urgență Deva a fost un proiect major, derulat pe parcursul mai multor ani și încheiat în anul 2023. Acest proiect a cuprins extinderi ale spațiilor, etajări ale corpului central al spitalului, au fost reorganizate și mutate secții, create circuite noi.
Cel mai mare câștig a fost aducerea Secției Pediatrie în corpul principal, un câștig pentru micii pacienți, pentru părinți, dar și pentru medici.
”Ne aflăm în cea mai frumoasă secţie şi cea mai veselă, secţia de Pediatrie. În 2016 eram preşedinte de foarte puţin timp şi, după câteva zile, au apărut proteste în centrul Devei care spuneau că se doreşte o Pediatrie nouă. Până să ajung eu preşedinte, nu se dorea. Am început lucrările de reabilitare la vechea secţie, la acoperiş, la tâmplărie, la pardoseli, dar este un loc nepotrivit pentru această activitate. Aşa că am realizat această secţie nouă în care ne aflăm astăzi, cu extinderi, cu mobilier nou, cu tot ceea ce vedeţi aici pentru ca micuţii pacienţi să nu simtă povara tratamentelor. Tot mobilierul este nou şi cred că aşa este normal să fie într-o secţie nouă de Pediatrie”, a explicat Laurenţiu Nistor la finalizarea lucrărilor la noua Pediatrie.
Pe pereţii secţiei de Pediatrie sunt desene realizate de un grup de elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice ”Sigismund Toduţă” din Deva.
Reamintim că lucrările de reparaţii capitale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva s-au încheiat anul trecut, acestea fiind realizate în baza unei finanţări de peste 100 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Sănătăţii.
„Este proiectul din domeniul Să­nă­tăţii cu cea mai mare alocare de fonduri în judeţul Hunedoara, de-a lungul anilor fiind executate ample lucrări de re­pa­raţii, reabilitări, extinderi de spaţii şi chiar construcţii noi. Au fost mo­der­ni­zate toate secţiile spitalului, blocul alimentar, spălătoria şi spaţiile ad­mi­nis­trative. După 14 ani, SJU Deva este transformat complet, iar standardele oferite pacienţilor rivalizează cu marile clinici universitare din ţară şi din Europa”, a afirmat Laurențiu Nistor la recepția investiției de reparații capitale a spitalului județean.

Se montează stenturi
Între secţiile spitalului finalizate re­cent se numără şi Cardiologia unde, pe lângă lucrările prevăzute în programul de reparaţii capitale, CJ Hunedoara a investit aproape 1 milion de lei în ame­najarea unei unităţi de su­pra­veghere şi tratament al pacienţilor car­diaci critici, echivalentul unei secţii de terapie intensivă. Secţia a fost dotată cu un an­gio­graf de ultimă generaţie. Car­dio­logia nouă de la Spitalul Județean de Urgență Deva rivalizează cu orice secție similară din marile clinici uni­versitare.
„Împreună cu Ministerul Sănătății, am reușit să achiziționăm un angiograf și o serie de echipamente medicale de înaltă fidelitate necesare investigării, tratării și monitorizării pacienților car­diaci, pentru care am alocat fonduri în valoare de aproape 6 milioane de lei. De aici și până la primele intervenții chirurgicale de montare de stenturi nu a mai fost decât un pas. În luna oc­tom­brie 2023, la spitalul din Deva s-au efec­tuat, în premieră, primele 10 im­planturi de stenturi la pacienți cu afecțiuni cardiace grave. Am dorit ca la Deva să avem o Secție de Cardiologie de top, dotată cu toate facilitățile ne­cesare investigării și tratării bolnavilor cu afecțiuni cardiace”, a spus Laurențiu Nistor, candidatul PSD la un nou man­dat la președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Saloane moderne
Cardiologia are 45 de paturi, dintre care 10 sunt în compartimentul UTIC, respectiv terapie intensivă cardiacă. Spațiul destinat îngrijirii pacienţilor cu patologie cardiovasculară dispune de 16 saloane cu 2 sau 3 paturi și 2 rezerve cu un pat, mobilate și utilate conform ul­timelor standarde europene, gru­puri sanitare proprii cu duș, circuite și dotări conform normativelor, acces la lifturi, scări și sistem de climatizare cen­tra­lizat, îmbunătățit. În organizarea ac­tuală au fost respectate reglementările din punct de vedere epidemiologic, dar şi acelea impuse de pază contra in­cendiilor. Pe lângă spaţiile destinate pacienţilor internaţi, secţia mai are în componenţă două cabinete de eco­car­dio­grafie, cabinete de elec­tro­car­dio­grafie, test de efort, cameră de gardă, sală de raport de gardă, cabinete pen­tru medici, asistenta şefă şi registrator, boxe de curăţenie şi depozitare a ma­terialelor, oficiu, încăpere în care func­ţionează monitorizările Holter ECG şi tensionale, trei puncte de supra­ve­ghere pentru asistente, unul pentru UTIC şi două pentru secţie.

Au transformat total secția
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului din Deva a fost extinsă cu un corp nou de clădire pe două niveluri care, împreună cu spațiul vechi, însu­mează 1.400 de metri pătrați. Cabi­ne­tele de investigații, dotările cu echi­pa­mente medicale și circuitele nou create au transformat total UPU Deva. „În paralel cu acest proiect, s-a derulat o a doua investiție, prin care UPU a primit o extindere și o etajare suplimentară, care include o sală de așteptare pentru însoțitorii pacienților ajunși la Urgențe, precum și o zonă destinată ad­mi­nis­trației spitalului. Costurile totale ale celor două proiecte s-au ridicat la 17,4 milioane de lei, fonduri asigurate prin POR 2014-2020 și bugetul Consiliului Județean Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Con­siliului Județean Hunedoara, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Lucruri deosebite
UPU Deva dispune de 16 paturi, toate fiind prevăzute cu instalaţie de oxigen pentru bolnavi. Accesul pacienţilor se face din exterior, prin triaj, după care urmează o cameră pentru urgenţele mi­nore, un spaţiu pentru urgenţele ma­jore şi unul pentru pacienţii în stare cri­tică. UPU mai dispune de o zonă de re­suscitare, spaţii de decontaminare şi grupuri sanitare. „În septembrie 2022 au început lucrările la UPU Deva. S-a lucrat într-un ritm alert, foarte bun şi calitativ excepţional. Nu am acceptat şi nu voi accepta compromisuri. Săp­tă­mâ­nal, eram diriginte de şantier, dar, în final, nu regret pentru ceea ce s-a rea­lizat. S-a lucrat bine. Este bine că pu­tem realiza lucruri deosebite, mai ales în domeniul Sănătăţii”, a declarat pre­şe­dintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, la inaugurarea noii Unități de Primire Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Deva, aflat în subordinea Con­siliului Județean Hunedoara. (P.E.)

 

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura