Sport

Din nou la Cupa Campionilor Europeni la fotbal pe plajă

Așa cum ne informează publicația de specialitate a UEFA, beachsoccer.com, la recenta tragerea la sorți des­fă­șurată în 16 mai 2024, echipa ACS West Deva a fost repartizată în Grupa D, la Cupa Campionilor Europeni la fotbal pe plajă. Adversarele pe care for­mația hunedoreană le va avea în prima fază sunt Farmae Viareggio (Italia), BSC Husty (Slovacia) și Mouilleron SF (Franța).

Intrarea, liberă
În acest an, competiția echivalentă cu Liga Campionilor din fot­bal, este pro­gra­ma­tă în perioada 9-16 iunie, în lo­calitatea portugheză Nazare (sta­dionul „Estadio do Viveiro – Jordan Santos”), iar intrarea va fi liberă la toate meciurile. Par­ti­dele vor putea fi ur­mă­rite pe site-ul beachsoccertv.com, fără perceperea vreunei taxe. Pentru a pregăti cât mai bine participarea în Cupa Campionilor Euro­peni, ACS West Deva se va de­plasa la finalul acestei luni în orașul maghiar Balaton­boglar, acolo unde va evolua în turneul Tro­feul Europei Cen­trale (Cen­tral European Beach Soccer Trophy). Întrecerea din Ungaria se va desfășura între 31 mai și 2 iunie.

Cinci formații
Revenind la competiția de la Nazare, menționăm că 36 de echipe s-au înscris în ediția din 2024 a Cupei Cam­pionilor Eu­ropeni. În prima fază, vor fi nouă grupe alcătuite din câte patru formații. Echi­pele care se vor clasa pe locul 1 și cele mai bune cinci dintre for­mațiile care se vor clasa pe locul 2 vor merge în optimile de finală. Celelalte echipe de pe poziția secundă vor juca un baraj pentru ultimele două bilete care permit accesul în „optimi”. For­ma­țiile învinse în barajul pentru optimile de finală vor disputa meciul pentru locul 17, iar echipele aflate pe locurile 3 și 4 în faza grupelor vor juca partide pentru sta­bilirea clasamentului final.
AS Performer Constanța și ACS West Deva sunt cele două echipe care au reprezentat România în principala competiție dedicată clu­bu­rilor din zona acoperită de UEFA. For­mația dobro­geană a par­ticipat în edițiile din 2015 și 2016, iar cea hune­do­reană a fost pre­zentă în edițiile din 2017, 2018, 2020, 2022 și 2023. Cel mai bun parcurs l-a reușit ACS West Deva – clasarea pe locul 10 în urmă cu șase ani.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura