Comunitate

Energie electrică mai ieftină în Parcul Industrial Hunedoara

Magdalena Şerban04-vali-bejinariu-parc-industrial-hd-1

Agenţii economici din cadrul Parcului Industrial Hunedoara beneficiază de un tarif la energia electrică cu mult mai mic faţă de cel contractat în anii trecuţi. Astfel,  plătesc doar 149,75 lei pentru un MW. Aceasta este una dintre politicile manageriale ce au dus la un grad de ocupare de sută la sută în momentul de faţă.
„În 2012, atunci când am venit în Parcul Industrial, tariful practicat pe un MW era de 248 de lei. În  2013 am reuşit să renegociez preţul la 218 lei pe MW, apoi, în urma altor negocieri, am ajuns la un tarif de 185 de lei. Preţul cel mai mic pe care l-am obţinut este de 149,75 lei, la care se adaugă taxele impuse de ANRE. Tariful este valabil până la finele anului 2016 şi s-a obţinut în urma procedurii de licitaţie organizate în cadrul Bursei de Mărfuri de la Alba-Iulia. Trendul energiei electrice se poate spune că este uşor ascendent, în cazul nostru. Oricum, vom începe de la 1 septembrie, renegocierea cu actualul furnizor, în ideea cel puţin a menţinerii actualului preţ şi în 2017. Dacă nu se va putea materializa această doleanţă, ne vom axa pe procedură, din nou, pentru a obţine o ofertă mai bună de la alt furnizor de servicii. Asta, deoarece economia care se face lunar se resimte foarte mult în bugetul societăţilor care îşi desfăşoară activitatea în Parc. Sumele salvate, prin recapitalizare, le dau posibilitate de dezvoltare. Cert este că politica noastră în raport cu agenţii economici  este una bazată pe asigurarea tuturor facilităţilor posibile, pentru reducerea costurilor unitare aferente producţiei sau prestărilor de servicii care fac obiectul activităţii lor”, a precizat Valeriu Bejinariu (foto), directorul general al SC Parc Industrial SRL. Potrivit managerului amintit, ponderea bugetară cea mai însemnată din rândul cheltuielilor de exploatare o au cele cu energia şi apa. Prin urmare, tariful negociat le vine ca o mănuşă societăţilor de aici, în condiţiile în care unul dintre cei mai mari consumatori de energie plătea într-o singură lună în jur la 100.000 de lei pentru consumul înregistrat. Însă din 2016, factura i s-a redus aproape la jumătate.
De ce Parcul Industrial Hunedoara?
Pentru că:
– acordă stimulente semnificative, cum ar fi scutiri la taxe şi impozite locale pe clădiri şi terenuri, în interiorul parcului; terenurile dispun de Acord de mediu, studii geo şi topo care pot fi puse la dispoziţia investitorilor, în mod gratuit;
– oferă următoarele preţuri:
Taxa concesiune (redevenţă): minimum 0,10 euro/mp/an,
Taxa administrare: 0,09 euro/mp/lună, exclusiv TVA.
– acordă următoarele facilităţi: primele trei luni, concesionarul este scutit de la plata taxei de administrare, urmând ca diferenţa de până la 24 de luni, respectiv următoarele 21 de luni, concesionarul să achite 0,06 euro/ mp/lună, fără TVA din această taxă. Din luna 25 şi până la 49 de ani se va achita o taxă de 0,09 euro/mp/lună, fără TVA.
– după îndeplinirea, timp de doi ani, a obligaţiilor contractuale, investitorii au posibilitatea de a achiziţiona parcelele care fac obiectul concesiunii, la un preţ stabilit în urma procedurii de evaluare.
– concesionarii dispun de toate utilităţile: energie electrică, gaz, apă potabilă şi canalizare, căi de acces, telefonie.
– închiriere spaţii în Sediul Administrativ începând cu preţul de 1,50 euro/mp/lună, fără TVA.
Contact:
Telefon: 0354-416.554, Fax: 0354-416.555,
E-mail: [email protected]

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura