Sport

Devencele, liderele României în Germania

11 x 1 andreea-munteanu

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Andreea Munteanu (foto) şi Andreea Iridon, legitimate la CNS CSS „Cetate” Deva, au obţinut cele mai bune rezultate dintre cele patru componente ale echipei României la concursul triunghiular cu reprezentativele Germaniei şi SUA, desfăşurat sâmbătă, la Chemnitz, lângă Leipzig.
În top la junioare
Andreea Munteanu s-a remarcat prin calitatea excelentă a exerciţiului de la bârnă, notat cu 14,500 (6,10 ca grad de dificultate – 8,40 la execuţie). Gimnasta de la Cetate Deva a avut a treia notă ca valoare la acest aparat dintre toate participantele, senioare sau junioare, fiind devansată doar liderele echipei USA, senioarele Simone Biles (14.85) şi Kyla Ross (14.60). Munteanu a completat performanţa de pe puntea suspinelor cu execuţii valoroase şi la celelalte aparate (sărituri – 13,80, paralele – 12,75 şi sol  – 13,65), acumulând un punctaj de 54.70. Cu acest bilanţ, gimnasta legitimată la CNS CSS „Cetate” Deva a ocupat locul secund în clasamentul la individual compus al junioarelor, după americana Key Bailey (58.00) şi s-a clasat pe poziţia a opta în ierarhia open, în care au intrat şi senioarele. „Eleganta gimnastă din echipa României a avut un exerciţiu cu grad mare de dificultate la bârnă şi a luat una dintre cele mai mari note la acest aparat. Fără greşeli majore la celelalte aparate, Andreea Munteanu a fost lidera echipei României”, a notat Brigid McCarthy, de la prestigiosul „The Couch Gymnast”, preluat de site-ul oficial al FRG. Mezina echipei României, Andreea Iridon, aflată la primul concurs internaţional în acest an, a avut note valoroase la sărituri şi bârnă, ambele de 13.50, şi execuţii promiţătoare la paralele (12.90) şi sol (12.40). Ea a încheiat concursul cu un total de 52,30 puncte şi s-a clasat pe un onorant loc patru în topul individual al junioarelor. „Fără căderi, dar cu unele dezechilibrări la bârnă, şi fără executarea completă a unui element dificil la paralele, Andreea Iridon a ajutat echipa tricoloră mai mult decât aşteptau antrenorii”, a scris site-ul „The Couch Gymnast”.  Mult mai experimentate, Paula Tudorache (Dinamo Bucureşti) şi Diana Teodoru (SCM Bacău) au avut evoluţii mai modeste, fiind cele mai slabe din echipa României. Paula a reuşit un total de 50.40, cu care a fost pe locul şapte la junioare, iar Diana a strâns doar 47.70 puncte, ocupând locul 10 dintr-un total de 11 junioare. La senioare, prima poziţie a fost ocupată, conform pronosticurilor, de campioana olimpică Kyla Ross, cu 59,30 puncte, urmată de compatrioatele sale Simone Biles şi Peyton Ernst – ambele cu 58,00 puncte.
Locul trei la echipe
La echipe, România a plătit tribut faptului că a aliniat o formulă numai din junioare şi s-a clasat pe locul trei. Întrecerea a fost câştigată, cum era de aşteptat, de senioarele americane, conduse de Martha Karoly. Cu campioana olimpică de la Londra, Kyla Ross, în rol de lideră, echipa SUA s-a impus cu un total de 234,05 puncte. Americancele au fost urmate de echipa Germaniei (210.60, cu senioare şi junioare) şi de România (205.15), în concurs fiind şi o echipă mixtă germano-americană (169.10). Gimnastele din SUA au avut aparate puternice, cu note mari de peste 15.000, săriturile şi paralele, şi punctaje între 14 şi 15 la bârnă şi sol. În schimb, România a fost la înălţime doar la bârnă, a avut note de nivel mediu la sol şi a suferit la paralele şi sărituri. „După o rotaţie puternică, fără greşeli şi cu elemente curate la sol, România părea că va lupta de la egal la egal cu SUA pentru primul loc. Dar, dificultatea scăzută a săriturilor şi unele greşeli la paralele au permis Germaniei să urce pe locul doi în dauna României”, a notat site-ul oficial al competiţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura