Campionatul Balcanic de Atletism. Florentina Marincu Iuşco, medalie de argint la triplusalt

La finalul săptămânii trecute, pe Arena Tran­silvania din Cluj Napoca, s-a desfăşurat Campionatul Balcanic de Atletism pentru seniori în aer liber, ediţia a 73-a.Competiţia a reunit la start circa 300 de sportivi care au reprezentat 12 ţări.
România a fost prezentă cu o delegaţie formată din 64 de sportivi, iar sâmbătă, 19 sep­tembrie, în prima zi de concurs, atleţii noştri au cucerit 13 medalii: 3 de aur, 6 de argint şi 4 de bronz.

În prima zi de concurs, multipla campioană naţională, medaliată şi anul trecut la com­petiţia balcanică, atleta Florentina Marincu-Iuşco, legitimată la LPS Cetate Deva, pregă­tită de prof. Nicolae Alexe, a reuşit o clasare pe podiumul de premiere la ediţia din acest an, în finala probei de triplusalt. Deveanca s-a situat pe locul secund şi a cucerit medalia de argint cu o săritură care a măsurat 13,50 m. Câştigătoarea medaliei de aur a fost bul­gă­roaica Gabriela Petrova (14.19 m) iar locul al treilea a fost ocupat de Tugba Aydin (Turcia) cu 13.44m.
Medaliile de aur ale României, în prima zi au fost cucerite de către Rareş Toader (arun­carea greutăţii) , Claudia Bobocea ( 800 m) şi ştafeta feminină de 4 x 100 m, alcătuită din Ana Maria Roşianu, Iulia Banaga, Marina Baboi, Anamaria Nesteriuc.
Duminică seara s-au derulat întrecerile din cea de a doua zi a acestui Campionat Balcanic, în care atleţii din Deva Florentina Marincu-Iuşco a evoluat în finala probei de săritura în lungime, iar Răzvan Andrei Deliu a fost prezent în finala de la săritura cu prăjina. Vom reveni cu alte amănunte în numărul de mâine al cotidianului nostru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.