Campionatele Europene de tenis de masă se joacă la Cluj

La ediția din acest an a Campionatului European de tenis de masă pe echipe, care se va desfăşura la BT Arena din Cluj-Nap­oca în perioada 23 septembrie şi 3 octombrie, România va evolua în faza gru­pe­lor cu Italia şi Belgia la feminin şi cu Slo­venia, Luxemburg şi Finlanda la masculin.

Ultimele două ediții le-am câștigat
La competiția de la Cluj Napoca vor fi pre­zente 24 de selecţionate feminine şi 26 mas­culine. Campioanele europene în exer­ciţiu sunt România, la feminin şi Germania, la masculin.
Tragerea la sorţi desfăşurată la Bucureşti s-a efectuat cu ajutorul a două componente ale echipei naţionale a României, Andreea Dragoman şi Bernadette Szocs.

Grupele concursului feminin sunt următoarele:
Grupa A: Germania, Spania, Slovacia
Grupa B: România, Italia, Belgia
Grupa C: Austria, Belarus, Serbia
Grupa D: Ucraina, Cehia, Slovenia
Grupa E: Ungaria, Portugalia, Croaţia
Grupa F: Polonia, Suedia, Anglia
Grupa G: Rusia, Luxemburg, Grecia
Grupa H: Olanda, Franţa, Turcia.

Grupele concursului masculin sunt:
Grupa A: Germania, Belarus, Ucraina
Grupa B: Suedia, Belgia, Grecia
Grupa C: Anglia, Slovacia, Serbia
Grupa D: Austria, Polonia, Spania
Grupa E: Portugalia, Danemarca, Turcia
Grupa F: Franţa, Rusia, Olanda
Grupa G: Croaţia, Cehia, Italia, Ungaria.
Grupa H: Slovenia, România, Luxemburg, Finlanda.

Câştigătoarele grupelor se califică în sferturile de finală.
Echipa naţională feminină a România a câş­tigat ultimele două ediţii ale Campio­na­tului European de tenis de masă, în 2017 (Luxemburg) şi în 2019 (Nantes).
Președintele Federației Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu, a declarat:„Fetele întotdeauna au avut ca obiectiv câştigarea medaliilor de aur. Ne dorim al treilea titlu consecutiv, pentru că avem o echipă foarte bună, omogenă, care a ajuns la maturitate. Şi, bineînţeles, vrem să arătăm că acel meci de la Jocurile Olimpice cu Hong Kong nu ne reprezintă. Ne-am fi dorit şi acolo victoria, dar sperăm să obţi­nem acum titlul european la Cluj. Eu spun că România este favorită, dar nu neapărat pentru că am câştigat ultimele două ediţii, ci datorită componenţei echipei, care este una valoroasă.
Sunt convins că fetele îşi vor arăta ade­vă­rata valoare la Cluj. Tokyo pentru toată lu­mea a fost ceva inedit, poate noi nu am fost obişnuiţi să stăm atât de mult timp izolaţi şi în carantină. Sperăm ca după mini-vacanţa pe care am avut-o să arătăm cu totul altfel la Cluj”, a declarat Cristinel Romanescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.