Actualitate

Tânărul dat dispărut în lacul de acumulare Sântămăria Orlea a fost recuperat din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu 10 zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă după ce trupul acestuia a fost observat, miercuri, de un pom­pier militar care se afla în timpul liber şi s-a întâlnit cu fratele victimei în zona la­cului, a informat Inspectoratul pen­tru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Detector
La solicitarea fratelui victimei, pom­pie­rul s-a deplasat în locul unde s-a pre­supus că s-a înecat bărbatul, pentru a verifica dacă apa a scos corpul la supra­faţă. Acolo au văzut trupul victimei, după care au sunat la numărul unic de urgenţă 112.
„În urma apelului telefonic, două echi­paje de pompieri, din Hunedoara şi Toteşti, s-au deplasat cu o barcă şi cu o autospecială de intervenţie, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat au fost anunţate atât poliţia cât şi Serviciul de Medicină Legală”, a precizat sursa citată.
Tânărul de 23 de ani, din Haţeg, a fost dat dispărut duminică, 14 aprilie. În ope­raţiunile de căutare, care s-au derulat trei zile la rând, a fost utilizat şi un de­tec­tor care utilizează inteligenţa artificială. La activităţile de căutare au luat parte scafandri din structurile Salvamont-Salvaspeo din judeţele Hunedoara, Gorj, Mureş şi Harghita şi pompieri militari din cadrul ISU Hunedoara. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura