COMUNICAT DE PRESĂ. 200 de milioane de euro pentru stoparea abandonului şcolar

2 august 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Potrivit datelor colectate de Institutul European pentru Egalitate de Gen (EIGE), România ocupă locul 3 în Uniunea Europenă la capitolul abandon universitar. EIGE defineşte acest concept luând în calcul toţi tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani, care au abandonat sau nu urmează cursurile unei facultăţi, şcoli profesionale sau postliceale.

În urma întrebării adresate ministrului Educaţiei, legată de acest aspect îngrijorător şi de adoptarea unor măsuri pentru stoparea acestui fenomen, ni s-a transmis că, în cadrul proiectului ROSE, 200 de milioane de euro sunt alocaţi pentru susţinerea studenţilor aflaţi în risc de abandon şcolar.
Banii provin dintr-un împrumut acordat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi va fi implementat de către Ministerul Educaţiei, pe o perioadă de 7 ani. Acesta prevede acordarea unor granturi studenţilor aflaţi în situaţie de risc.
Prioritare vor fi domeniile de creştere economică, precum agricultura, ingineria, ştiinţele exacte şi medicina. Activităţile finanţate sunt – programe remediale, tutoriat, servicii de sprijin, consiliere şi orientare, coaching, promovarea târgurilor de locuri de muncă, ateliere de lucru în domenii specifice, precum şi campanii de creştere a conştientizării.
Proiectul îşi propune să sprijine aproximativ 60.000 de studenţi aflaţi în situaţie de risc din aproximativ 300 de facultăţi, respectiv 85 la sută în facultăţile de stat. Perioada de derulare a acestor granturi este de maximum 3 ani, iar suma alocată, în medie, este de 100.000 de euro. Schema acestor granturi a demarat în acest an, pentru aproximativ 25 la sută dintre facultăţile eligibile, şi va continua în 2018.
Tot pentru combaterea abandonului şcolar, Ministerul Educaţiei va finanţa, prin granturi competitive, 24 de centre de învăţare în tot atâtea universităţi, cu scopul de a îmbunătăţi mecanismele de suport social şi academic pentru studenţii aflaţi în situaţie de risc.
Natalia Intotero, deputat PSD de Hunedoara

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Daria Nicolov spune:

    Eu, dacă aș fi în locul tău aș fi mai retrasă. Dacă ai ști cum se râde în târg despre felul cim ai juns deputat te-ai îngrozi. Apropo, ai schimbat poza ? Ai pus una de când erai fată ?

  2. Gica spune:

    Tot respectul, Doamnă !

  3. Gica2 spune:

    Ai urat ceva Gica. Trebuia să spui că măcar e frumoasă.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Relocarea Agenţiei Europene a Medicamentului la Bucureşti a provocat o dispută între politicieni. Contre între premier şi europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan

Un adevărat scandal s-a pornit între premierul Mihai Tudose (foto stânga) şi europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan (foto dreapta), după ce...

Avansări în grad la jandarmi şi pompieri

  Pompierii şi jandarmii hunedoreni au avut ieri motive de bucurie. Asta, pentru că mai mulţi dintre ei au fost...

Şi poliţişti hunedoreni cer ieşirea la pensie

Valul cererilor de pensionare din rândul angajaţilor din Ministerul de Interne nu se mai opreşte. Poliţiştii preferă să se retragă...

Închide