ActualitateFlash

Trei hunedoreni în rândul infractorilor

03 28.03.2013.mp4_snapshot_00.10_[2013.03.28_19.30.05]Anamaria Nedelcoff

Trei hunedoreni, din Hunedoara, Brănişca şi Geoagiu, sunt învinuiţi alături de alte 67 de persoane într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT, legat de fraude informatice. Cei trei au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la Bucureşti pentru audieri.

Peste 80 de percheziţii la domiciliu în 22 de judeţe din ţară, printre care şi Hunedoara, au fost făcute ieri, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti şi IGPR. Acţiunea oamenilor legii a vizat destructurarea unor grupări infracţionale, organizate transfrontalier, specializate în falsificarea de carduri şi operaţiuni frauduloase.
În paralel au fost efectuate percheziţii în străinătate, în Anglia, Germania, SUA şi Republica Dominicană, unde o parte dintre suspecţii români au reşedinţa şi deţin sisteme informatice, echipamente skimming, aparatură de contrafacere de carduri, carduri falsificate, înscrisuri sau alte bunuri folosite la comiterea infracţiunilor.
Conform procurorilor, liderii grupării sunt Constantin Gheară, zis Tică, de 53 de ani, Romeo Ursu, zis Boenică, de 45 de ani, Lucian Ghiuri, zis Piticu, de 45 de ani şi Relu Şerban, de 57 de ani. Anchetatorii precizează că, sub coordonarea lor, membrii grupărilor au confecţionat aparatură de skimming, echipamentele fiind ulterior utilizate în vederea copierii datelor de identificare a mijloacelor de plată electronică utilizate la diferite terminale ATM sau POS –uri, aflate pe teritoriile Germaniei, Spaniei, Elveţiei, Portugaliei, Franţei, Marii Britanii, Ecuadorului, Columbiei şi Austriei. Mai mult, datele de identificare copiate erau folosite pentru falsificarea unor mijloace de plată electronice, folosite mai apoi pentru retragerea unor sume mari de bani, de pe teritoriile Republicii Dominicane, Statelor Unite ale Americii, Iordaniei, Japoniei şi Nepalului. Valoarea prejudiciului creat în urma fraudelor informatice se ridică la peste două milioane de euro.
La sediul DIICOT din Capitală au fost conduse 70 de persoane pentru a fi audiate, urmând ca după finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale faţă de învinuiţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura