Politica si administratie

Alexandru Opruț: Viziunea unui Viitor Mai Bun pentru General Berthelot

Comuna General Berthelot are nevoie urgentă de schimbare. Comparativ cu localitățile vecine a rămas mult în urmă. Este momentul ca locuitorii să aleagă un primar care să aprecieze și să urmeze tradițiile, dar să fie deschis la idei noi pentru dezvoltarea rapidă a comunității. Alexandru Opruț, candidatul PSD pentru funcția de primar, promite să fie omul care aduce această schimbare pentru General Berthelot și satele aparținătoare.

Alexandru Opruț, născut și crescut în comună, își dorește să folosească experiența și cunoștințele acumulate într-o carieră de peste 17 ani în sectorul privat pentru dezvoltarea comunității. Planurile sale de dezvoltare și modernizare reflectă ambiția sa de a aduce schimbarea necesară, având mereu în vedere nevoile locuitorilor comunei.

Familia: Inima Campaniei lui Opruț

Căsătorit și tată a doi copii, Opruț știe că familia este nucleul comunității. El crede că politica trebuie să servească nevoile tuturor familiilor, asigurând un viitor sigur și prosper pentru următoarele generații. Experiența sa ca părinte îl inspiră să creeze programe care sprijină educația, sănătatea și bunăstarea fiecărui cetățean.

Cariera lui Alexandru Opruț: O Fundație Solidă pentru rolul de lider

Alexandru Opruț și-a început cariera pe postul de Controlor de Calitate în Construcții pentru Astaldi SPA, unde și-a adus contribuția la reabilitarea DN 66, un proiect vital pentru dezvoltarea infrastructurii regionale. Ulterior, și-a extins experiența la SC Martifer Energia Ro SRL, unde a ocupat funcția de Manager de Sistem Integrat. În această poziție, a supervizat construcția de parcuri eoliene, demonstrând capacitățile sale de a conduce echipe și de a finaliza proiectele cu succes.

Rolul său ca Șef de Șantier la SC Martifer Construcții SRL a fost crucial în montajul podurilor de cale ferată, inclusiv la pasajul suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii din București, un proiect de o importanță majoră pentru infrastructura națională. În cele mai recente poziții la FCC Construccion SA și asocierea FCC – Astaldi – Convensa, Alexandru Opruț a fost responsabil pentru protecția mediului și obținerea avizelor necesare pentru proiecte de reabilitare feroviară, consolidându-și expertiza în domeniul ingineriei civile și al administrării proiectelor complexe.

Viziunea lui Opruț pentru General Berthelot

Alexandru Opruț și-a propus obiective clare pentru dezvoltarea comunei în următorii 4 ani, având în vedere nevoile și dorințele locuitorilor.

 1. Protecția și modernizarea infrastructurii:
  • Modernizarea trotuarelor și a rigolelor
  • Decolmatarea șanțurilor și podurilor pentru a gestiona eficient apele pluviale
  • Regularizarea cursului râului Galbena pentru prevenirea inundațiilor și refacerea digurilor acolo unde este necesar.
 1. Construirea unei capele:
  • Construirea unei capele care să servească satele Fărcădin, Livezi și General Berthelot
 2. Servicii publice eficiente:
  • Înființarea unui serviciu public de curățenie pentru a întreține cimitirele, zonele din apropierea drumurilor, parcul din General Berthelot și alte zone publice
 3. Utilități moderne:
  • Extinderea rețelei de apă curentă și canalizare în satul Crăguiș pentru a asigura accesul la servicii de bază pentru locuitori
 4. Economie și resurse:
  • Revizuirea politicilor de exploatare și achiziționare a lemnului pentru a reduce costurile pentru locuitori și pentru a promova o gestionare sustenabilă a resurselor forestiere
 5. Educație și cultură:
  • Asigurarea transportului gratuit pentru elevi către școlile din comuna și din Hațeg;
  • Îmbunătățirea condițiilor în căminele culturale și organizarea de zile culturale în parteneriat public-privat pentru a promova viața culturală în comunitate.
 6. Sport și recreere:
  • Reabilitarea bazei sportive și a lacului din General Berthelot pentru a oferi spații de recreere și sport pentru locuitori.

În plus, va sprijini și promova firmele locale, iar în fiecare sat al comunei vor fi create spații de joacă pentru copii pentru a contribui la o dezvoltare echilibrată și la îmbunătățirea calității vieții în întreaga comunitate.

Opruț critică actuala administrație pentru stagnare și lipsa de progres. “Nu putem să ne mulțumim cu promisiuni fără acoperire,” spune el. “Comuna noastră merită mai mult, și eu sunt aici să mă asigur că fiecare voce este auzită și fiecare problemă este abordată cu seriozitate și profesionalism.”

Cu o abordare sinceră, corectă și orientată către progres, Alexandru Opruț le cere locuitorilor din comuna General Berthelot să se alăture lui în această schimbare către un viitor mai bun pentru toți. ”Prin colaborare și munca în echipă, putem face din comuna noastră un loc în care tradiția și modernitatea merg mână în mână, oferind oportunități pentru fiecare să prospere și să trăiască mai bine. Împreună, suntem puternici și putem face schimbări importante și de durată pentru binele comunității noastre”, transmite Alexandru Opruț.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura