Sport

Un film realizat în urmă cu 17 ani naşte comentarii

În weekend, la Timișoara, s-au des­fășurat întrecerile unei competiții naționale de junioare la gimnastică ar­tistică. Un concurs la care au parti­cipat reprezentantele junioarelor I, s-au dacă doriți, componentele generației viitoare.

Multe comentarii
De asemenea, a fost și o primă etapă de selecție pentru alcătuirea loturilor cu care România va participa la apro­piatele Campionate Europene de la Rimini. Multipla noastră campioană olimpică și mondială Andreea Răducanu (foto dreapta) a scris pe rețelele de socializare un mesaj care a fost apoi a dus la multe comentarii. Iată acest mesaj: „Un bun moment (n.r.-întrecerile de la Timișoara) pentru o evaluare în vederea selecționării gimnastelor care vor face parte din echipa care ne va re­prezenta la Jocurile Olimpice de la Paris. Las aici acest video, poate le va inspira mai multă încredere fetelor noastre. Mult succes tuturor!”, spune Andreea Răducan. A urmat apoi în atașamentul din postarea respectivă și un film intitulat Andreea Răducan pre­zinta: Echipa Națională de Gimnastică a României, film în care au fost pre­zen­tate multe dintre succesele sportivelor din echipa națională. Filmul postat a dus la o mulțime de comentarii care, din nou, produc tensiuni în rândul iu­bitorilor gimnasticii din România. Chiar Daniela Silivaș (foto stânga) a precizat că reali­zatorii filmului “încă o dată au sărit peste anii 80!!” cu referire la faptul că la realizarea acelui film au fost omise as­pecte des­pre realiză­rile gim­nas­telor din anii 1980.

Lecții frumoase
Iată acum și precizările pe care le-a făcut tot pe rețelele de socializare, ca urmare a acestor comentarii Andreea Răducan, cea care fost desemnată de cei care au realizat acest film să prezinte perfor­man­țelor din gimnastica româ­neas­că. Andreea Răducan: “M-am gândit dacă e ne­voie de o postare separată pentru a trans­mite acest mesaj. Cred însă că este important să rămână în continuarea celor scri­se mai sus pen­tru a putea face le­gătura între ideile tri­mise de fiecare. Acest episod, atunci când a fost el filmat (în urmă cu 17 ani), a fost dedicat CELOR 5 TITLURI MON­DIALE CÂȘTIGATE CONSECUTIV DE ECHIPA ROMÂNIEI. Mesajul a fost postat acum cu dorința de a transmite ideea de forță și unitate a unei echipe pentru fetele care peste câteva luni vor concura la Paris. Sportul își are lecțiile grele și frumoase. Eu am preferat mereu să văd frumosul și să nu uit să fiu recunoscătoare pentru tot. O iubesc pe Dana Silivaș și gimnastica pe care ea a practicat-o. Și i-am spus acest lucru. Acesta este singurul video din acest proiect pe care eu îl aveam cu echipa de gimnastică a României. Așa cum am scris în postarea cu primul video, (cel cu Iolanda Balaș) sunt încă mulți campioni de a căror rezultate ar trebui și merită să ne amintim. Oricare dintre cei dornici (sau nemulțumiți) poate continua seria acestor povești de succes. Mulțumesc pentru înțe­legere”. Iar finalul, pentru a-i liniști pe cei care mai vor tensiuni în gimnastica noastră, este mesajul transmis Andreei Răducan de către Daniela Silivaș : „Noi, Andreea, ne respectăm și ne iubim.
Nici o secundă nu am gândit că tu sau alte colege ar vrea să uite de unele generații!”.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura